LIF Lindesberg vann genrepet

LINDESBERG. LIF Lindesberg vann lördagens genrep inför nästa veckas allsvenska premiär hemma mot division 1-laget Mantorp. Stundtals riktigt bra och stundtals lite oroande.

Matchen slutade 27-22 (13-11).

Det är inte speciellt svårt att förstå hur LIF Lindesbergs tränare Ivica Zubac ser på sin förstauppställning och att man ändrat lite i spelet stod också klart efter försäsongens sista träningsmatch.

Inledningsvis bjöd LIF på den ena delikatessen efter den andra och med Max Broman som spets i ett 5-1-försvar såg spelet riktigt bra ut – båda framåt och bakåt. Nyförvärven Broman, Herman Bosson och Marcus Mattsson är givna i en förstauppställning, precis som Albin Järlstam, Jesper Nilsson och Martin Boija och såklart Fatlum Ahmeti (som dock saknades mot Mantorp, men där Linuz Andersson ersatte på ett bra sätt). I en förstauppställning i försvaret kommer Elias Andersson och Axel Magnusson att spela.

Albin Järlstam har tagit taktpinnen och det ansvar som krävs i sin position som mittnia och Herman Bosson kommer att bli ett utropstecken i vinter. Max Broman är riktigt bra och dessutom löpvillig som få och fungerar lika bra i anfall som försvar.

Lite frågetecken dock när andrauppställningen kommer med i bilden. 5-1-försvaret fungerade inte alls lika bra och tvåorna kom inte alls ut på Mantorps skyttar.

På fredag är det dags för premiär i Allsvenskan, hemma mot Rimbo, och Ivica Zubac har en del att fundera på, trots att matcherna på försäsongen sett bra ut.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.