LIF Lindesberg vann i slutsekunderna

i ETTAN/LINDESBERG/Okategoriserade/SPORT

LINDESBERG. För andra matchen i rad såg det illa ut för LIF Lindesberg mot VästeråsIrsta. Med 3.57 kvar att spela i onsdagsmatchen i Lindesberg Arena ledde gästerna med två mål, men LIF lyckades med en kraftansträngning och Fatlum Ahmeti kunde pricka in segermålet med bara nio sekunder kvar att spela.

Nej, nej, nej. Det här spelet håller inte, LIF Lindesberg. VästeråsIrsta är allsvenskans bottenlag och det ska inte behöva bli en nagelbitare, åtminstone inte på hemmaplan. Ett felaktigt försvar (5-1) alldeles för länge i den första halvleken trots att gästerna visade tydligt att de inte hade något riktigt niometersskytte och därtill ett alldeles för snällt försvar. Framåt kanske man vill springa, kontra och trycka – men hur ska man kunna göra det om LIF-målvaktens räddningsprocent är i paritet med Liberalernas valresultat?

Räddningen den här gången blev att några av LIF-spelarna tog sitt ansvar i försvarsspelet och att otippade hjältar som Karl Zetterlund kliver fram både bakåt och framåt. LIF har många spelare som kan spela på den nivå som krävdes på onsdagskvällen, men inte lika många som ville spela på den nivån.

Det var oavgjort 13-13 i halvtid och de flesta trodde nog att LIF skulle springa ifrån i den andra halvleken, men så blev det inte.

Med 3.57 kvar att spela ledde alltså VästeråsIrsta med två mål och minuten senare lyckades Albin Järlstam reducera och VästeråsIrsta tog en taktisk timeout. Det hela slutade med ett missat anfall för gästerna och en straff för LIF med 58.37 på klockan. Martin Boija satte straffen för kvittering och med endast nio sekunder kvar avgjorde LIF Lindesbergs målkung Fatlum Ahmeti och fastställde därmed slutresultatet till 27-26.

LIF har en hel del att jobba med under juluppehållet. Samspelet mellan försvar och målvakt måste bli mycket bättre, men målvaktsspelet i stort måste höjas rejält. Utan möjlighet att kontra och trycka är LIF Lindesberg ett lag på den nedre halvan i Allsvenskan.

Mål LIF Lindesberg: Karl Zetterlund 7, Jesper Nilsson 7, Fatlum Ahmeti 6, MartinBoija 4, Albin Järlstam 2, Bashkim Gashi 1.