Herman Bosson är otroligt viktig för LIF.

LIF Lindesberg vann över Torslanda

LINDESBERG (UPPDATERAD). LIF Lindesberg har alltid sina oroliga dalar, men efter en klok timeout med nio minuter kvar att spela hamnade pusselbitarna rätt och LIF vann till slut med fyra bollar.

Matchen slutade 35-31 (17-15).

Det här var matchen som inte kändes speciellt orolig. Redan tidigt ryckte LIF åt sig en ledning och det kändes tidigt som att det här var en match man skulle vinna. Men LIF har en förmåga att ha en övertro på det som tränaren Ivica Zubac ständigt tjatar om – att varje boll måste vinnas genom hårt jobb och jubla får man göra efter 60 minuter.

Istället kastar LIF bort många bollar med konstpass och finesser som skulle vinna priser om de gått i mål, men alla som vet något om handboll vet att det mesta handlar om att vara en handbollshantverkare i 60 minuter och försöka vinna golv som ger någon en öppning.

Mot Torslanda höll Lindesberg måttet bra. LIF ledde med två bollar i halvtid, men precis som vanligt verkar vilan efter den första halvleken vara en fördel för motståndaren. Redan efter 12 minuter av den andra halvan, vid ställningen 24-24 valde därför Ivica Zubac att ta en timeout, en paus som visade sig bli avgörande.

Efter timeouten gjorde LIF 11-7 och trots att Torslandas storstjärna Simon Örtelind klev in på allvar var matchen aldrig hotad.

Det här var en match där hårt jobb belönades och många åskådare kommer länge att komma ihåg när LIF-skytten Jesper Nilsson missade ett bra läge, men knöt näven och tjuvade till sig målvaktens utkast för att bevisa för sig själv att det skulle bli mål. Stort.

LIF Lindesberg avancerade i och med segern till sjunde plats i den allsvenska tabellen och möter närmast HIF Karlskrona borta på lördag.

Mål LIF Lindesberg: Jesper Nilsson 7, Fatlum Ahmeti 7, Albin Järlstam 5, Axel Magnusson 4, Max Broman 3, Algot Hane 3, Fabian Lindholm 2, Herman Bosson 2, Asso Eliassi 1, Filip Ottosson 1.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.