LIF vann igen trots dåligt spel

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Lindesberg var riktigt illa ute i söndagens hemmamatch mot Tyresö, men med en uppryckning och lite tur i den andra halvleken lyckades man vinna med 27-26 (12-16).

– Vi tar två poäng, men det var det enda positiva med den här matchen, summerar LIF-tränaren Ivica Zubac.

Efter två riktigt bra hemmamatcher var förväntningarna på LIF Lindesberg stora inför matchen mot sämre placerade Tyresö hemma i Lindesberg Arena. Kan var förväntningarna för stora? LIF-spelarna agerade utan aggressivitet i försvarsspelet och utan kreativitet i anfallsspelet.

Gästerna Tyresö tog tillfället i akt och kunde spela sitt snabba spel i sidled och hade kommandot under hela den första halvleken. LIF-tränaren Ivica Zubac valde att låta de brandgula spela det 6-0-försvar som man är mest trygg med, men i slutet av den första halvleken bytte han till 5-1-försvar, något som förmodligen räddade poängen den här gången.

– Den första halvleken var inte alls bra, säger Zubac. Den andra var bättre, men viktigast att ta med sig från den här matchen var de två poäng vi tog.

LIF kom ifatt Tyresö till 18-18 efter 12 minuter av den andra och efter en bra kampperiod lite senare i halvleken hade man ryckt åt sig en tvåmålsledning, som man dessvärre slarvade bort. 26-26 med tre och halv minut kvar att spela och efter slarv från båda lagen var det Bashkim Gashi som fick avgöra till 27-26. Detta plus en avgörande räddning av Thomas Matic när Tyresö hade bollen och 15 sekunder kvar att spela.

– Jag vet inte om killarna var lite spända eller vad det var ikväll, säger Ivica Zubac. Vi måste spela mer aggressivt och våga mer.

Vad tänker du så här långt? Går det åt rätt håll?

– Ja, absolut. Jag tror stenhårt på mina killar och vi utvecklas hela tiden.

Mer aggressivt i försvarsspelet, säger du. Vad säger du om anfallsspelet? Inget tryck och ingen riktig attack?

– Nej, men ikväll var kanske spelarna lite spända. De vågade inte utmana och spela så som vi vill.

Mål LIF Lindesberg: Bashkim Gashi 6, Albin Järlstam 4, Fatlum Ahmeti 4, Axel Magnusson 3, Filip Ottosson 3, Jesper Nilsson 2, Lucas Lidbeck 2, Felix Johansson 1, Jesper Jakobsson 1, Karl Zetterlund 1.