LIF vann – utan att övertyga

LINDESBERG. LIF-Målvakten Ludvig Mattsson blev något av matchhjälte när han räddade matchens sista skott. En räddning som betalade sig med två poäng och ytterligare någon veckas frist.

LIF Lindesberg-Tyresö slutade 34-33 (15-18).

LIF Lindesberg lyckades ta sig samman efter kollapsen i den första halvleken, en kollaps som kan gå till LIF-historien som kanske de sämsta 12 minuterna i modern tid. LIF hade 12-6 mot Tyresö innan gästerna tog en timeout, valde att plocka ut sin målvakt i anfallsspelet och blev rörligare. Det hade då gått drygt 18 minuter av matchen och ingen trodde väl att LIF skulle tappa sex bollar på 12 minuter. Det blev värre än så och Tyresö vann de 12 minuterna med 12-3 och gjorde under en tidsperiod på fem och en halv minut sju (!) raka mål på ett då paralyserat LIF Lindesberg.

LIF gick dock ifatt i den andra och lagen följdes åt. Högersexan Filip Ottosson visade fin målform med fem mål i den andra halvleken och anförare blev försvarsresen Axel Magnusson, som visade styrka som en bulldozer – omöjlig att stoppa.

LIF Lindesberg har massor att jobba med. Försvarsmässigt klent och framåt lika förutsägbart som en repris av Hem till gården. LIF Lindesberg ska vara riktigt nöjda med två poäng i en match som lika gärna hade kunna slutat med en förlust.

Mål LIF Lindesberg: Jesper Nilsson 7, Filip Ottosson 7, Axel Magnusson 5, Fatlum Ahmeti 4, Max Broman 3, Fabian Lindholm 3, Albin Järlstam 3, Asso Eliasso 2.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.