Första dagen i Lindlöven bestod av fystester i Lindesberg Arena.

Lihagen: Det är alltid 100 procent som gäller

Första dagen i Lindlöven bestod av fystester i Lindesberg Arena.

LINDESBERG. Det var nära redan inför förra säsongen, men nu har Niklas Lihagen äntligen ett kontrakt med Lindlöven. Och det är ingen trött hockeypensionär som går in i lagbygget.

– Nej, halvdant är ingenting för mig, säger Lihagen. Hockey är mitt kall och det är alltid 100 procent som gäller.

Niklas Lihagen har hunnit bli 34 år, men den 196 centimeter långa och 105 kilo vältränade kroppen, vittnar om att det finns mycket mer att ge.

Örebroaren Lihagen, som för övrigt spelade några matcher med Lindlöven redan säsongen 2001/2002 (med bland andra sportchefen Tomas Östlund), har hunnit med det mesta. Trogen Örebro under de tunga åren på väg tillbaka till SHL, men Lihagen har även representerat VIK Västerås, Vita Hästen, BIK Karlskoga och han var med om att spela upp Karlskrona i SHL för några år sedan.

– Jo, det har blivit många år i både ettan och Allsvenskan, säger Lihagen. Och många kvalmatcher både uppåt och nedåt. Men det är i såna matcher jag fungerar som bäst, att jag kunnat höja mig när det gällt som mest.

Ändå är nog Lihagen mest känd som spelaren som i en match mellan den dåvarande klubben Örebro och Bofors fick hjärtstillestånd, men som kvicknade till sedan domaren Wolmer Edqvist och BIK-sjukvårdaren Peter Carlsson inlett hjärt- och lungräddning på isen.

Vad har den händelsen betytt för dig efter det att du gjorde comeback två år senare?

– Den händelsen har gett mig hur mycket som helst. Jag har mognat som människa och fått ett annat perspektiv, som gjort mig till en delvis annan människa.

Rollen i Lindlöven är given. Niklas Lihagen ska leda de unga styrkorna över de svårigheter som väntar, främst i tuffa matcher efter jul – både som center på isen och som ledargestalt i omklädningsrummet.

– Det ska bli kul och känns inspirerande. Väldigt kul om min roll kan hjälpa unga spelare att ta nästa steg. Jag är van att vara lagkapten och känner att en tränarkarriär kunde vara lämplig väg den dag jag inte spelar längre.

Vad vet då Niklas Lihagen om sitt nya lag?

– Jag spelade ihop med Sammy Gustafsson i Karlskrona, där han var tredjemålvakt. Och jag känner ju Osten sedan tidigare och tycker det finns mycket bra folk kring Lindlöven.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.