Lind: Sluta ta på offerkoftan

INSÄNDARE/DEBATT. Bjarne Lind skrev flera insändare under valrörelsen och fortsätter när nu resultatet ska förhandlas. Bjarne Lind menar att SD bör sluta ta på sig offerkoftan och acceptera att man inte får det inflytande man anser sig förtjäna. Läs Bjarne Linds debattinlägg här.

En osann bild sprids om SD:s väljare!

Claes Thulin påstår i en insändare NA den 23/9 att väljare som röstat på SD inte får det gehör och inflytande de bör ha utifrån valresultatet. Inget kan vara mer fel!

Det är inte SD:s väljare som är underkända Claes Thulin, det är SD:s företrädares åsikter som är det!

SD väljarna har som alla andra väljare fått exakt det antal riksdagsledamöter som x antal röster ger. Summan av detta blir en riksdag med 349 ledamöter.

SD och dess anhängare bör sluta med att ta på sig offerkoftan!
Det är inte mer synd om SD än något annat parti som inte får sin politiska vilja igenom.
Den representativa demokratin innebär att man måste bedriva en politik som andra folkvalda kan ställa sig bakom. Har man inga vänner för sina åsikter, då har man gjort ett val och bör då i istället agera ansvarsfull oppositionspolitiker och hoppas att man får fler röster nästa gång, svårare än så är det inte, det vet alla som någon gång varit engagerad tillsammans med andra människor i arbete, föreningsliv, politik, etc.

Bjarne Lind

7 Comments

 1. Bjarne Lind

  Blir det bättre, om vi diskuterar hur det gått till
  i Sverige, under ex 30-40 talet, (i demokratisk anda) ?

  Det är inte så dumt, att kunna sin historia. Att
  lära av den är värre.

 2. Helt rätt, Bjarne. Och nej, Wohlgart och SJJ – Vi har en form av demokrati som kallas för parlamentarism. Den innebär inte att ett parti, eller dess väljare, får inflytande i relation till andelen röster. Det innebär att man måste samla en majoritet i Riksdagen bakom sig – eller specifikt för Sverige: att man inte har en majoritet emot sig för att kunna bilda regering. (S) har ju fler väljare bakom sig än (SD), skulle alltså apartheid råda mot sossar om alliansen lyckas bilda regering? Nä, släpp det här tramset …

 3. Har du ingen skam i kroppen hen S Johansson!
  Hur kan du jämföra Sverige med situationen under apartheidtiden i Sydafrika.
  Du kan vara helt lugn, det Sverige som vuxit fram under de senaste mer än hundra åren har tillräckligt många medborgare och partier etc. som garanterat kommer att stå upp för fortsatt demokrati. Vi har nu levt så länge med demokrati att aldrig någonsin kommer en majoritet av folket att acceptera något annat!
  Många ansvarsfulla människor som lever här och nu, ser varje dag till att vårda och återerövra den inte alltid självklara demokratiska utvecklingen. S Johansson du är också välkommen att delta i det arbetet i stället för att i tid och otid insinuera om en händelseutveckling som är så långt från verkligheten!

 4. Tycker att behandlingen av en miljon svenskar misstänkt liknar Sydafrikas apartheid !

  När kommer det, att vissa resturanger bara tillåter gäster med rätt partibok ?

  Särskilda områden som bara är för godkända svenskar.
  Skyltar på sofforna utefter strandpromenaden, i Nora.

  Vi har verkligen en del att se fram emot.

 5. Mycket bra skrivet, Bjarne Lind.
  ”Det bästa för landet vore ett nyval” säger väl det mesta om hur SD-anhängare tänker. På vilket sätt vore ett nyval bra? Mer splittring och mer fake news samt fler tomma stolar och avhoppade Sd-”politiker” är inte vad Sverige behöver.

 6. Bjarne Lind!
  Tack för din insändare. Så sant och så enkelt och pedagogiskt förklarat. Sen är det nog så att SD trivs förträffligt bra med offerkoftan på. Mysigt med bekvämt avstånd från ansvar. Som det verkar får SD ännu mindre inflytande den här mandatperioden än förra. Tack för det

 7. Nej Bjarne Lind, det är inte synd om SD, det är synd om 1,1 miljoner invånare som inte får sin röst hörd! Får inte SD med något av sina idéer, kommer de att med rätta fälla den blivande regeringen.
  Bästa för landet vore ett nyval, men det vill nog varken sossar eller den numera bräckliga alliansen. Både Socialdemokraterna och SD vill upplösa Alliansen, så kommer det nog att sluta också

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.