Linde Open levererar fortfarande

14LindeOpen3LINDESBERG. Inget snack om saken: Linde Open arrangeras i år för 31:a gången, men levererar fortfarande. Häftiga bilar och vrålande motorer – så långt från en Svenssonvolvo man kan komma.

Förmodligen är det dragracingens extrema delar som gör sporten intressant för vanliga människor. Enorma krafter ska ned i asfalten och både hörs och syns. Påfrestningarna på motorer och däck är enorma och sista bilden nedan är ett exempel på när ett bakdäck tar all kraft precis i startögonblicket och sånär kränger av fälgen.

Intresset för dragracing är inte vad det var för 10-15 år sedan, men SHRA Lindesberg bjuder på välordnade tävlingar i publikens smak. I år hade man kryddat de sedvanliga racen med politikerrace där representanter för de olika lokala partierna tävlade mot varandra – i elbilar. Vann gjorde dock en utböling – sverigedemokraten Andreas Widlund från Nora.

14LindeOpen7 14LindeOpen514LindeOpen414LindeOpen114LindeOpen614LindeOpen214LindeOpen8

Posted by on 17 augusti, 2014. Filed under HÄLLEFORS B,LINDESBERG,MÅNGA HAR LÄST.... You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

12 kommentarer till Linde Open levererar fortfarande

 1. Tomas Källberg

  18 augusti, 2014 at 17:30

  Vi stänger nu kommentarerna för den här artikeln då de ej längre handlar om den publicerade texten.
  /Tomas Källberg

 2. Inger Karlsson

  18 augusti, 2014 at 17:01

  Per Söderlund.
  Jag har varit medlem i SD sedan 2008 och jobbat politiskt för partiet sedan valet 2010 i KF, KS och SN fram till mars 2014 då jag valde att lämna SD efter den turbulens och falskhet som uppkom i partiet.
  Du blev medlem Augusti 2013 och invald i styrelsen för Lindesberg/Nora kommunförening på årsmötet den 19-1-2014.
  I Mars 2014 blev du ordförande för föreningen.
  Du vet ingenting om vad som förts i styrelsen och ska inte fara med lögner om att det förts politiska diskussioner i styrelsen. Det var jag som informerade er om det politiska arbetet i KS och KF som jag och Ove utförde, när någon var intresserad att lyssna.
  Det var alltså min och Oves politik som fördes på grund av ointresse i partiet.
  Dom två övriga SD i KF, Magnus och Tord, var inte intresserade av några politiska uppdrag och var ofta osynliga i KF.
  Du hjälpte mig en gång att ta fram uppgifter i ett KF-ärende.
  Det är jag som skrivit alla inlägg om vad som hänt i kommunen – RESERVATIONER OCH MOTIONER och låtit alla SD-ledamöter som var på plats i KF fått skriva på sina namn, men det har alltid varit jag som skrivit och debatterat i KF.
  Du har fel i att arbetet skulle utförts av partiet, när det i sanningen var jag.
  Jag skulle vara tacksam om du ville ta bort dom inlägg med min underskrift på från SD-hemsidan FÖRE VALET TACK. Jag vill inte ha något med SD att göra. Är nu medlem i Framstegspartiet.
  Tommy Söderqvist gjorde ett fantastiskt jobb som medlemsvärvare i SD innan även han lämnade partiet.
  Kommentarer skrivs till reportaget om Framstegspartiet på 24i.
  Inger Karlsson.

 3. Per Söderlund

  18 augusti, 2014 at 16:45

  Läs mitt förra inlägg igen Tommy. Vi har elva namn på vår valsedel. http://www.val.se/val/val2014/valsedlar/K/kommun/18/85/valsedlar.html.

  Roligt att Tommy säger att Inger och Ove har drivit politiken. Menar du att de kört solo utan att ha stöd av partiet? Kommer de i så fall att agera så även i Framstegspartiet. Era väljare bör ju veta om de kommer att driva en egen politik eller om de kommer att föra Framstegspartiets politik?

  Sverigedemokratenra i Nora och Lindesberg har gemensam kommunförening. Andreas som körde för Sverigedemokraterna sitter i styrelsen. Jag frågade ändå SHRA om det var tillåtet att ha en förare från Nora för att det inte skulle bli några problem i efterhand. Eftersom SHRA inte hade något emot att Andreas körde så blev det honom valet föll på.

 4. Roland R

  18 augusti, 2014 at 15:40

  Nu vet jag iallafall att en röst på Framstegspartiet är en röst för att få in fler bittra haverister i Lindesbergs kommunfullmäktige.

  Då var det ett parti mindre att överväga att rösta på. Frågan är om det är något parti kvar den 14:e, eller om jag kan markera det datumet som ledigt i kalendern.

 5. Tommy Söderqvist

  18 augusti, 2014 at 12:24

  Wohlgart det är inte Inger som står med på valsedlarna utan nr 9 och 12 på sds som inte är medlemmar och ställer upp för Framstegspartiet och som dom vägrat att ta bort och ingen vet om dom tar bort dom !!!!!

 6. Tommy Söderqvist

  18 augusti, 2014 at 11:37

  Titta på vallistorna och jämför ! Och det vet du lika väl som jag att det är Inger och Ove Karlsson som drivit politiken för SD innan avhoppet och du Pelle som kom med i Augusti 2013 har väl lite insyn om vad som hänt sen förra valet !
  Och det stog en tävlan för Lindesbergs politiska partier !! Som Ingrid Åberg sa som kom 3a , vi har också kunnat ta någon utifrån men det skulle verka konstigt ! Är nog mer insatt i SD politiken sen förra valet än du Pelle Söderlund och det finns en stor anledning att vi 7 hoppade av! Kan skriva ut allt som hänt i SD Lindesberg om du vill!

 7. Per Söderlund

  18 augusti, 2014 at 11:04

  Jag frågade SHRA om Andreas fick köra trots att han bor i Nora och kandiderar för Sverigedemokraterna till kommunfullmäktige där. Det var inga problem och alltså kände SHRA till detta och hade inga invändningar.

  De som lämnat Sverigedemokraterna kommer inte att stå med på valsedlarna till kommunfullmäktige. De valsedlarna delar partierna själva ut till vallokalerna på valdagen. Det finns i dagsläget två valsedlar till kommunfullmäktige i Lindesberg om man tittar på val.se. Det beror på att vi väntade med att göra om valsedeln för att vi hade fler kandidater. Ingen som har lämnat partiet behöver alltså vara orolig för att stå med på en valsedel för Sverigedemokraterna.

  Du får det att låta som att Sverigedemokraterna inte har fört någon politik alls, utan att det är tidigare företrädare som avgjort vilken politik som förts. Är det så Framstegspartiet kommer att arbeta? Jag var med på några möten med förra årets styrelse där ställningstagande i olika politiska frågor diskuterades. Det var alltså partiets politik som fördes då i KF och inte enskilda företrädares, även om det var enskilda företrädare som förde fram den. Därför anser jag att det fortfarande är relevant att informera om det arbete som utförts av partiet.

  Per Söderlund
  Ordförande, Sverigedemokraterna Nora-Lindesberg

 8. Lena

  18 augusti, 2014 at 10:54

  Tommy vilken skräll att du kommenterar…..
  Heja SD och Andreas oavsett vart du kommer ifrån
  SD-såklart 🙂

 9. Wohlgart Andersson

  18 augusti, 2014 at 10:51

  Försöker SD fuska sig fram? Man kan knappast skylla på SHRA, tycker jag.
  Det var en tävling för politiker i Lindesberg, då ska det väl också vara de som representerar Lindesbergs kommun.

  Om Inger Karlsson står med på två valsedlar, hur blir det?
  Det är mycket konstigheter med det där SD hela tiden. Hur skulle det vara med klassificerat folk?

 10. Tommy Söderqvist

  18 augusti, 2014 at 07:31

  Ja du Mats SHRA Lindesberg visste inte om att Andreas var från Nora , men det är som så mycket annat hos er !!! Har ni tagit bort dom personer som inte tillhör SD från valsedeln???? Pratade med Inger Karlsson som inte är medlem i SD och klev av i April och ställer upp i valet för Framstegspartiet som fortfarande är erat största dragplåster om man ser på eran hemsida !!!
  Tala om för eventuella väljare vad NI gjort själva i politiken i Lindesbergs kommun, istället för att gå på gamla meriter som avhoppare gjort !!
  Men Mats kan du tala om nu vilken nivå ni står på ????

 11. Mats Seijboldt

  17 augusti, 2014 at 23:26

  Bitterheten fortsätter, då vi är Sverigedemokraterna Nora/Lindesberg som är en kommunförening som du vet så var det helt ok med SHRA. Vi lägger oss inte på den nivån.

 12. Tommy Söderqvist

  17 augusti, 2014 at 16:50

  Om jag inte förstått fel så var det en tävling mellan partierna i Lindesbergs kommun !!
  Hur kan då Andreas Vidlund som bor i Greksåsar Nora kommun, ställa upp för Pelle Söderlunds SD i Lindesberg ? Andreas som kört mycket streetrace med sin Toyota Supra var naturligtvis startsnabbast med sin erfarenhet, men det var väl meningen att politikerna i Lindesberg skulle tävla !Tycker detta är skamligt av SD , så lämna tillbaka priset och skäms !!!!