Huvudpersonerna Svante Båth och Håkan "Lillis" Olsson.

Lindes Travklubb gästades av Svante Båth

Huvudpersonerna Svante Båth och Håkan ”Lillis” Olsson.

LINDESBERG. Lindes Travklubb höll på torsdagen sitt höstmöte och en fullsatt matsal på Lindegårdens Värdshus fick sedan lyssna på ett intressant samtal mellan Håkan ”Lillis” Olsson och tränaren Svante Båth.

– Jag åker ut så här i mån av tid, sade Svante Båth innan mötet. Och jag kommer alltid helt oförberedd.

Svante Båth betonade att när han talar inför olika travsällskap, så handlar det aldrig om någon föreläsning. Tvärtom vill han gärna förmedla sina kunskaper och idéer och samtalar gärna med publiken.

– Jag gillar att överraska lite, men ikväll blir det nog perfekt när Håkan ”Lillis” Olsson ska fungera som moderator.

Svante Båth har ett brett cv som travtränare. Han har alltid haft sin bas på Bergsåker, men har idag även en anläggning i Kvista, nära Solvalla, och en unghästanläggning i Halland. 185 hästar finns i träning och verksamheten omsätter cirka 40 miljoner.

Mest känd är kanske Svante Båth för att ha öga för vilka unghästar som verkligen kan bli duktiga travare.

– Jag har alltid gillat att leta reda på unghästar och när jag väl har hittat en vill att jag liksom känna att det är min häst, även om jag inte äger en procent i hästen. Det handlar, tror jag, om att våga tro på sig själv, samtidigt som man måste vara ödmjuk och verkligen lära av misstagen. Det låter kanske lite som Dr Jekyll och Mr Hyde, men så är det.

Lindegårdens matsal var fullsatt på höstmötet.
Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.