Lindesberg besegrade RIG på hemvägen

FALKÖPING. LindesbergVolley kan lägga en poängrik helg till handlingarna. På lördagen besegrades Svedala nere i Skåne och på söndagen besegrades RIG Falköping på vägen hem.

RIG Falköping-Lindesberg slutade 0-3 (20-25, 17-25, 17-25).

Lindesberg Volley har haft en svajig höst och låg inför söndagens match sexa i Elitserietabellen. Elitserien har inte blivit bättre, men mellanskiktet i Elitserien har definitivt vässat klorna. Lindesberg har under flera år ganska enkelt hållit till bland de fyra bästa, men i vinter har Gislaved, Sollentuna och Linköping tagit upp kampen om fjärdeplatsen. Gislaved har gjort några lyckade värvningar och är idag ohotad fyra i Sverige.

Lindesberg har haft en tung reshelg med match mot Svedala borta på lördagen och match mot RIG Falköping borta på hemvägen. Lindesberg har dock gjort det bra, trots resor och hotellnatt. Säker seger mot Svedala och en lika säker seger mot RIG på söndagen.

Proffset Hannah Troutman kan notera sin bästa helg i Lindesberg och Elitserien fortsätter nu med seriens tuffaste matcher kommande helg hemma i Lindesberg Arena. På lördag möter man nämligen Gislaved och på söndag möter man Engelholm.

Poäng Lindesberg: Hannah Troutman 18, Sofia Stiernström 13, Klaudia Grelowska 10, Linnea Skogsberg 2, Lovisa Sundqvist 2.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.