Engelholm är klart för SM-final efter ny seger mot Lindesberg.

Lindesberg får spela om brons efter ny förlust

ÄNGELHOLM. Det blir, som väntat, varken guld eller silver till Lindesberg Volley den här säsongen. Guldfavoriten Engelholm var för bra och vann söndagens match i Ängelholm i tre raka set.

Matchen slutade 3-0 (26-24, 25-16, 25-15).

Allt annat än en Engelholmsseger skulle varit en sensation under söndagen, men det förutspådda blev än en gång verklighet. Engelholm är för bra för Lindesberg och förmodligen för bra för både Hylte/Halmstad och Örebro, som gör upp om den andra finalplatsen.

I söndagens tredje semifinal mellan Engelholm och Lindesberg visade Lindesberg bra takter i det första setet, men precis som tidigare i vinter verkar inte Lindesberg orka spela långa, jämna matcher. Nu vann Engelholm det jämna första setet med minsta möjliga marginal, men i det andra och tredje setet var det inget snack om saken.

Lindesberg får nu vänta in vilket av lagen Hylte/Halmstad eller Örebro som ska spela om bronsmedaljen i slutspelet, något som borde ge Lindesberg ett par extra träningspass att slipa på taktiska finesser och ork.

Poäng Lindesberg: Julia Topor 13, Hannah Troutman 11, Sofia Stiernström 10, Visnja Juric 2, Lovisa Sundqvist 2, Gina Trapp 1.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.