Lindesberg gjorde vad som förväntades

SVEDALA. Elitserien i volleyboll för damer är knappast någon nagelbitare som drar intresset till sig. Under lördagen åkte Lindesberg till Svedala för att förstärka denna tes och verkligen var inte långt från påståendet.

Matchen slutade 0-3 (11-25, 18-25, 24-26).

Matchen mellan Svedala och Lindesberg var en i raden av ointressanta matcher i damernas elitserie. Förbundet bör hitta en lösning som gör Elitserien mer intressant, och jämnare, innan publikintresset är borttappat.

Under lördagen åkte Lindesberg drygt 50 mil till Svedala för att vinna så enkelt att matchen hade kunna lottas, men segern ska förstås inte tas ifrån tjejerna i Lindesberg.

Nu är allt fokus inriktat mot SM-slutspelet senare i vår och topplagen gör vad de kan för att passa in sin form för de enstaka matcher som går mot bra motstånd. Engelholm, Hylte/Halmstad, Örebro och Lindesberg kommer att återfinnas i semifinalerna, men fortfarande är det många matcher att spela innan dess.

Efter 100 mil på väg och en timmes uppehåll i Svedala väntar nu Degerfors hemma för Lindesberg på onsdag.

Poäng Lindesberg: Graziele Ribeiro 14, Sarah Schmid 12, Denise Belcher 9, Linnea Skogsberg 7, Dalila-Lilly Topic 7, Emilia Johansson 3, Lovisa Sundqvist 2.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.