Sara Ingvarsson går i 8:an på Fröviskolan och var en av dem som sprang och samlade in.

Lindesberg i topp för Världens Barn

Sara Ingvarsson går i 8:an på Fröviskolan och var en av dem som sprang och samlade in.

LINDESBERG. Även i år kom det in mycket pengar i Lindesberg till Världens Barn. Nästan 300 000 kronor och Lindesberg klättrade en placering i den nationella kommunkampen till 30:e plats av 200 kommuner som deltog. 

Hälften av pengarna kom från högstadieskolorna. För första gången var Stadsskogsskolan med och genom att springa sponsrade varv runt skolan drog eleverna in 50 000 kronor. Fröviskolan, som ju deltagit i Spring för Världens Barn i flera år med rekordresultat, hamnande även i år över 100 000 kronor. 100 279 kronor har räknats och rapporterats.

Nästan 300 000 kronor, eller för att vara exakt – 294 566 kronor. Så mycket samlades alltså in i Lindesberg för Världens Barn. Det blir 12,47 kr per invånare.

Insamlingen ligger kvar på en fortsatt hög nivå, även om det fattades ca 50 000 kr för att nå förra årets mycket goda resultat, som var 343 011kr.

Räknat per invånare, så samlade de mindre kommunerna i länet, Nora och Lekeberg, in mer, men räknar man i totala antal kronor så kom det in mest pengar i Lindesberg. Storstaden Örebro drog in över en miljon och med 7,66 kr per invånare vann Örebro storstadskampen. I hela Örebro län samlades ca 2,3 miljoner kr in.

Text: Hans Andersson

Foto: Ann-Sofie Thors

Också i år sprang eleverna på Fröviskolan in över 100 000 kr till Världens Barn.

1 Comment

  1. Hur mycket av dessa miljoner går till våra svenska barn??Någon som vet??eller vi kanske inte omfattas av världens barn,trots att vi ingår i Världens Barn.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.