Lindesberg utslaget i semifinalen

LINDESBERG. Lindesberg gjorde en helt okej insats i den fjärde semifinalen mot Hylte/Halmstad, men det blev uttåg ur matchserien i tre raka set i Lindesberg Arena. Matchen slutade 0-3 (19-25, 19-25, 19-25).

– Vi spelar helt okej men har inte riktigt det fokus som krävs idag, säger Lindesbergs tränare Sebastien Bougeatre.

Sebastien Bougeatre är ärlig direkt efter matchen mot Hylte/Halmstad och säger direkt att motståndet var för bra i den här matchen.

– Vi hade en positiv inställning idag jämfört med i söndags, men Hylte var bättre och vi hade inte riktigt fokus när det behövdes.

Och precis så var det. Hylte hade sett till att ha ett betydligt bättre anfallsspel än när man var i Lindesberg för en vecka sedan, och framför allt hade man fler alternativ i avsluten. Gång på gång hade Hyltes passare två korta alternativ och Lindesberg block blev inte vad det brukade vara.

– Och vi var nog inte lika vid nät som vi kan vara, säger Bougeatre.

Lindesberg slet och fightades, men möter man en bättre motståndare är förlusten bara att acceptera. Nu blir det spel om bronset mot länsrivalen Örebro och Hylte/Halmstad får ta sig an Engelholm i SM-finalen, något som alla tippat ända sedan september.

Poäng Lindesberg: Sara Malmlöv 12, Melina Mangs 8, Dalila-Lilly Topic 8, Anna Lindqvist 5, Sarah Schmid 5, Linnea Skogsberg 3.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.