Lindesberg vann enkelt mot Degerfors

LINDESBERG. Lindesberg Volley hade inga som helst problem att besegra gästande Degerfors på lördagseftermiddagen. Matchen slutade 3-0 (25-10, 25-16, 25-21).

– Vi gjorde ett riktigt bra förstaset, men en viktig match på så sätt att jag kunde testa spelare ordentligt, säger Lindebergs tränare Sebastien Bougeatre.

Trots att Lindesberg Volley saknade storstjärnan Denise Belcher kunde inte gästande Degerfors göra något åt hemmalaget i lördagens match. I första set fullkomligt krossade Lindesberg gästerna och hemmalaget var så överlägset att matchen blev tråkig.

Men Lindesbergs tränare valde att testa sitt lag och en del av spelarna, som normalt är tvåa på sin respektive position, fick mycket speltid. Något Sebastien Bougeatre menar kan bli viktigt senare i vinter.

– Vi har ju de spelare vi har och vi vet att Denise är skadad, åtminstone en tid. Vi måste använda truppen på bästa sätt och kunna hitta alternativa lösningar.

Tydligen kommer Denise Belcher att magnetröntgas inom kort, men ni vet alltså inte än när eller om hon kommer tillbaka i spel?

– Nej, jag hoppas att vi får någon form av besked i veckan som kommer. Det beskedet avgör hur vi ska agera. Kanske måste vi ta in en spelare under en tid, men spelare i Sverige finns inte så många. Vet vi hur det är med Denise kan vi lägga upp en plan, men utan att veta får vi spela på det vi har tillgängligt. Jag har redan varit i kontakt med några europeiska spelare.

Bougeatre kan dock känna sig nöjd med lagets insats mot Degerfors. Passaren Gina Trapp fick stort förtroende och liberon Linn Blyckert håller på att växa in i sin roll. Även Lovisa Sundqvist och Melina Mangs fick tyngre roller än vanligt.

– Det som händer i vårt spel är framför allt att tempot och speeden sjunker när Denise inte är med, konstaterar Sebastien Bougeatre.

Poäng Lindesberg: Sarah Schmid 13, Grazie Ribeiro 13, Anna Lindqvist 10, Emilia Johansson 6, Melina Mangs 5, Lovisa Sundqvist 3, Gina Trapp 2.

Posted by on 11 november, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,LINDESBERG,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.