Lindesberg vann – men inte utan besvär

LINDESBERG. Lindesberg Volley kunde till slut vinna söndagens hemmamatch mot Linköping, men det satt lång inne och det krävdes fem set för att skilja lagen åt. Matchen slutade 3-2 (22-25, 25-20, 18-25, 25-15, 15-10).

– Jag förstod att det skulle bli tufft idag, säger tränaren Sebastien Bougeatre. Vi hade en tuff match igår och var inte hemma i Lindesberg förrän vid midnatt.

Lindesberg Volley har haft en tuff helg. Bortamatch mot RIG Falköping igår (seger 3-2) och sedan match idag mot Linköping.

– Det fanns energi i laget idag också, men det märktes att koncentration inte var den bästa.

Hemmalaget spelade vissa perioder riktigt illa, men hade det lilla extra för att vända och vinna.

– Nu går vi på lite julledighet, säger Bougeatre. I morgon blir det lite relax och samtal om hur vi träna framöver och på tisdag blir det bara gym. Vi kommer att prata en hel del om hur spelarna ska träna under ledigheten, då risken för skador är stor om spelarna inte sköter sitt tränande under helgen.

Av proffsen är det enbart Sarah Schmid som väljer att åka hem till USA under en vecka. Vårsäsongen startar hemma den 7 januari då Sollentuna kommer på besök och helgen efter, den 13-14 januari, spelas Grand Prix i Uppsala.

– Jag hoppas att vi kan börja matcha Denise Belcher i matchen mot Sollentuna, säger Bougeatre.

Poäng Lindesberg: Graziele Ribeiro 18, Sara Malmlöv 18, Sarah Schmid 13, Dalila Lilly Topic 7, Melina Mangs 6, Linnea Skogsberg 2, Lovisa Sundqvist 2.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.