Lindesberg vann premiären mot Degerfors

LINDESBERG. Lindesberg Volley vann elitseriepremiären mot Degerfors med komfortabla 3-0 (25-16, 25-11, 25-20), men har mycket att slipa på innan tränaren Sebastien Bougeatre är nöjd.

– Vi behöver tre till fem månader innan det här laget når sitt max, säger Bougeatre.

Som alla vet är volleybollagen inte riktigt flygfärdiga när Elitserien drar igång. För Lindesbergs del anslöt de sista spelarna för en vecka sedan och att få in en timing i en svår sport på bara en vecka är omöjligt.

– Men jag är nöjd med hur truppen är byggd i år, säger Bougeatre. Vi har stor utvecklingspotential och kommer att bli mycket bättre.

Degerfors visade upp några farliga perioder i det första och tredje setet, men trots att Lindesberg inte spelade bra var man numret större än gästerna.

– Vi har inget eget spel än, säger Sebastien Bougeatre. Sånt kommer när spelarna har spelat ihop ett tag. Därför tittade vi lite för mycket på motståndarna idag istället för att spela ett eget spel som vi är bra på.

Intressant att se nyförvärven, som samtliga visade karaktär och kvalitet. Dock ska ingen nämnas speciellt i den här matchen och Emilia Johansson fick välförtjänt priset som bästa hemmaspelare.

Poäng Lindesberg: Emilia Johansson 11, Hannah Troutman 10, Visnja Juric 7, Lovisa Sundqvist 6, Linnea Skogsberg 3, Sofia Stiernström 3, Antonia Babic 2, Gina Trapp 1, Wilma Hendberg 1.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.