Lindesberg vann sina lördagsmatcher

LINDESBERG. Det börjar bli en tradition att Lindesberg Volley och Örebro Volley anordnar en försäsongsturnering och under lördagen spelar man i Lindesberg Arena och under söndagen i Idrottshuset i Örebro.

För Lindesbergs del blev det två vinster under lördagen, först mot Oslo och senare mot Linköping.

Helt utan marknadsföring kom såklart inte speciellt många åskådare till Lindesberg Arena på lördagen. Alla lag är inne i en tung träningsperiod, men vill och måste såklart mäta sig med andra lag för att veta hur man står sig i konkurrensen. Alla lag kommer att bli bättre fram till elitseriestarten i den 5 oktober.

För Lindesbergs del har det varit tyst sedan serien avslutades i april, bortsett från ett meddelande om att man plockat in tre nya utländska spelare i truppen. Av fjolårstruppen återstår endast tre spelare; Linnea Skogsberg, Antonia Babic och Merta Sjögren. Samtliga unga spelare har lämnat, precis som fjolårets proffs.

Nästan som vanligt är det ett helt nytt Lindesberg Volley som om tre veckor startar Elitserien 2019/2020. Från division 1-laget har kommit passaren Matilda Ederfors och från Degerfors är centern Sofie Fahlin ny. Från Australien har man plockat in högerspikern Laura Reeks och vänsterspikern Katrina Janssen. Från Kanada kommer centern Braedyn Tutton. Totalt alltså åtta spelare i truppen.

Lindesberg började på lördagsmorgonen mot Oslo och matchen startade uselt, både resultatmässigt för hemmalaget och spelmässigt för båda lagen. Oslo är en ny bekantskap med en nivå som skulle gett Norgelaget en plats långt ned i fjolårets Elitserie, men till en början spelade Lindesberg på samma nivå – och lite sämre.

Lindesberg kom dock ifatt norskorna i slutet av det första setet och kunde till slut vinna med 30-28. Set 2 slutade 25-10 och det tredje setet slutade 25-17 till Lindesberg.

-En vinst är alltid en vinst, sammanfattade nye tränaren Jason Laffer.

Match två spelades mot Linköping och till denna eftermiddagsmatch hade Lindesberg kommit igång på ett bättre sätt. Linköping spelade inte alls som ett elitserielag och Lindesberg vann enkelt med 3-0 (25-12, 25-6, 25-11) och matchen blev absolut ingen värdemätare.

Hur ser då Lindesberg ut? Tja, sämre än ifjol, definitivt, men flera rapporter säger att hela Elitserien ska vara sämre i vinter. Spikern Antonia Babic ser vassare ut i år och centern Braedyn Tutton är en vinnarskalle som förmodligen kan bli bäst på sin post – i hela Elitserien. Långa Katrina Janssen kommer förmodligen att bli snabbare i fötterna och Laura Reeks har säkert fler knivar i lådan än de hon visat hittills.

Ändå måste såklart Lindesberg leta vidare. Att ha Merta Sjögren som ensam libero i truppen håller förstås inte. Merta utvecklas bra, men behöver både konkurrens och avbytartid. Emilia Johansson sägs träna med laget, men finns inte med på lagets roster. Under söndagen väntar matcher i Idrottshuset i Örebro. Sollentuna och Örebro står för motståndet.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.