Lindesbergs lasarett sexa i Sverige

LINDESBERG. Lite i skymundan av att Universitetssjukhuset i Örebro för andra året i följd blivit utsett till bästa universitetssjukhus av Dagens Medicin, stegrar även Lindesbergs lasarett upp i rankingen i kategorin Mindre sjukhus.

Lindesbergs lasarett placerade sig som sexa – bättre än någonsin.

Lindesbergs lasarett har tidigare aldrig nått upp till en topp 6-placering i Dagens Medicin årliga ranking bland mindre sjukhus, men för 2019 intog man en av de främsta platserna i den prestigefyllda rankingen.

Bakom rankingen ligger jämförelser av hur sjukhusen presterar inom sju olika områden. Dagens Medicin jämför medicinsk kvalitet, tillgänglighet, hygien, patientenkäter, trycksår, överbeläggningar och ekonomi.

Dagens Medicin hämtar information som ligger till grund för utmärkelsen från självrapporterade uppgifter från Socialstyrelsen, Sveriges kommuner och regioner, Vården i siffror och direkt från olika nationella kvalitetsregister.

3 Comments

 1. Kolossen i Örebro vill av prestigeskäl utradera mindre konkurrenter !

  Småsjukhusen är helt enkelt för bra och sunt förnuft, ställs åt sidan i maktkampen.

  Man skall aldrig ändra ett vinnande koncept är en gammal regel. Lindesberg och
  Karlskoga skall därför vara kvar och rädda USÖ när det krisar till sig i storstan.
  Ett fult virus eller konstig personal. Allt kan hända när man har dålig kontroll över verksamheten.

  Befolkningen utanför ” Örebro city” har högkvalitativ sjukvård och den skall
  vara kvar. Det som möjligen behöver rensas bort är Regionens ledningspersoner
  med ”hybris”.

 2. Kul att se att det fungerar bra och att det syns i statistiken också. Hoppas det fortsätter så och att man funderar om när det gäller besparingar tex. Vi förtjänar bra sjukvård också utan att behöva åka till örebro eller karlskoga…

 3. Såväl Lindesbergs lasarett som Universitetssjukhuset i Örebro är mer än väl värda sina topplaceringar. På dessa sjukhus känner man sig trygg bland alla kompetenta medarbetare. Även ledningen av och för dessa sjukhus ska ha en eloge. Allt talar för att såväl Linde som USÖ har möjlighet att bli ännu bättre för patienterna. Det är bara att buga och bocka

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.