Från vänster Pernilla Eriksson, kulturstipendiat, Henry Nordlund, Föreningsstipendiat och Johannes Larsson, byggnadspristagare. Foto: Lindesbergs kommun

Lindesbergs stipendiater presenterade

LINDESBERG. På torsdagseftermiddagen presenterade Lindesbergs kommun vinnarna för kultur- och föreningsstipendiet samt vinnaren av byggnadspriset, något som brukar äga rum under nationaldagsfirandet i Oscarsparken.

-Det var meningen att de skulle presenteras på Nationaldagen även i år, men nu blev det så här istället.

Något gick lite fel och de tre pristagarna blev kända redan på torsdagen, men vad gör det? Någon utdelning i Oscarsparken var ändå inte aktuell med tanke på Corona-pandemin.

Årets föreningsstipendiat blev Henry Nordlund, Lindlövens IF och motivering blev den här:

”Under flera decennier med ideellt engagemang har Henry bidragit till att barn, ungdomar och vuxna utövat idrott i kommunen. Först som ledare för IFK Lindesberg flicklag och nu som lagledare för Lindlövens IF. Under flera år har han hans engagemang och målmedvetenhet varit en stor tillgång för kommunen. Vi hoppas att Henry genom det här stipendiet får möjlighet att fortsätta utvecklas som ledare.”

Årets kulturstipendiat blev Pernilla Eriksson och motiveringen lyder:

”Hon får stipendiet för att kunna vidareutbilda sig inom mönsterdesign. Pernilla har under många år arbetat med att lyfta fram det lokala genom sina mönster som Lindesberg, Nora och Närke. Vi uppskattar att Pernilla arbetar grafiskt för att stärka stoltheten kring bygden och dess historia.”

Slutligen gick årets byggnadspris till Johannes Larsson i Skrymtarboda. Motiveringen till priset var:

”Johannes har med stor omsorg och hänsyn till husets historia flyttat och restaurerat sitt 1800-tals hus. Han har använt sig av naturliga och klimatsmarta alternativ, leran till väggarna kommer från åkern i närområdet, väggarna är tätade med mossa och virket är från trakten. Johannes besitter stor kompetens och erfarenhet och det visar han genom den omsorgsfulla restaureringen av sitt hus.”

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.