Lindlöven börjar året med Kumla borta

LINDESBERG. Knappt har chocken över att missa Allettan i ishockey lagt sig innan nästa match är ett faktum. Lindlöven inleder vårserien av Hockeyettan västra med derby borta mot Kumla på söndag.

Lindlöven leder fortsättningsserien när spelandet drar igång på söndag tack vare placeringen i höstens grundserie. Men försprånget kan vara inhämtat efter det att man mött höstens skräcklag Kumla i seriens första match.

Kumla borde förstås inte väcka några skräckkänslor, men under de två matcher lagen mötts under hösten är det Kumla som har varit det bättre laget. Kumla vann matchen i Lindehov med 5-1 och matchen i ICA Maxi Arena i Kumla med 3-1. Kumlas stjärnduo Victor Vänghult och Oliver Östergren har öst in poäng och Lindlöven har sett tagna på sängen ut.

Lindlöven har inte informerat något om statusen i Lindlöven inför seriestarten eller om samtliga spelare finns kvar. I Hockeyettan har de flesta spelare ett kontrakt som möjliggör flytt till klubb som spelar i en överstående liga och kanske har någon av spelarna flyttat till en klubb i Allettan. Lindlöven har under hela säsongen varit försiktig med information, och det som gäller kommer förmodligen inte att visa sig förrän matchen mot Kumla är igång på söndag.

Lindlövens vårserie innebär sju lag med trippelmöten, alltså totalt 18 matcher innan man eventuellt kan lirka sig med i kvalet till allsvenskan.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.