Lindlöven förlorade derbyt på straffar

ARBOGA. Det såg länge ut som om Max Lalanders mål i matchminut fem skulle stå sig matchen ut mot Arboga, men hemmalaget lyckades kvittera med tre och en halv minut kvar och matchen gick till förlängning och straffar.

Där kunde Arboga ta extrapoängen i straffomgång sju. Matchen slutade 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0).

Det här var en riktig hockeymatch. Lindlövens Max Lalander gav bortalaget ledningen efter 5.34 i den första perioden och tiden fram till dess Arboga kvitterade efter 54.29 i den tredje akten var ett riktigt hockeykrig.

-Det var två lag som ville vinna, säger Lindlövens tränare Jens Brändström. Vi var det klart bättre laget och borde ha vunnit.

Tätt och hett med flera slagsmål och där hemmalaget tilldömdes 18 utvisningsminuter och Lindlöven 51 utvisningsminuter. Skillnaden mellan lagen kan dock till stor del tillskrivas Lindlövens William Wellén som inte klev undan, men fick 2+5+20 i en hetsig situation.

Kvittering strax innan slutminuterna och förlängning och straffar och en hel del övrig hockeygodis då domarna trodde att tre straffomgångar gällde istället för regelmässiga fem, men endast en poäng med hem till Lindesberg. En extremt jämn tabell ger Lindlöven en tredjeplats i tabellen efter kvällens omgång, där Kumla överraskade och besegrade Malung borta och Forshaga slog Skövde borta i Overtime.

-Idag är jag nöjd med samtliga spelare, säger Jens Brändström. Alla gör det bra och vi spelar på en bra nivå. Nu ser vi fram mot söndagsmatchen med självförtroende.

Närmast för Lindlöven väntar Malung hemma på söndag och Löven behöver allt publikstöd man kan få. Seger och man är med och nosar i toppen igen. Tabellen är sanslöst jämn och inför söndagen toppar Kumla med 13 poäng, Lindlöven är trea med 11 poäng och Skövde återfinns på sjätte plats med 10 poäng.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.