Wincent Blomdahl gjorde Lindlövens enda mål mot Piteå.

Lindlöven förlorade i Piteå

PITEÅ (UPPDATERAD). Ett par mål i numerärt underläge förstörde söndagens bortamatch mot Piteå i Allettan norras näst sista omgång. Lindlöven får vända hemåt efter helgens norresa med en seger och en förlust.

Piteå-Lindlöven slutade 3-1 (1-0, 2-1, 0-1).

Lindlöven har sin lägstanivå betydligt i vinter, men då och då räcker inte energin till för att nå upp till denna. Mot Piteå släppte man in två mål i numerärt underläge, men orkade inte kompensera dessa mål med normal effektivitet i offensiven.

Lindlöven vann skottstatistiken med 31-24, men orkade inte forcera in mer än ett mål och får därmed sätta sig på bussen med en förlust och en vinst som resultat för helgen.

Det är absolut inte fel att ta tvåminutare i ett spel som har en straffskala som ishockeyn har. Ibland måste någon gå in och markera, ta en boarding eller crosschecking för att väcka och sätta sig i respekt, men Lindlöven måste jobba bort alla hakningar, slashingar eller trippingar som bara beror på att man inte orkar/vill ta kampen i skridskoåkningen.

Nu spelade inte söndagens förlust någon egentlig roll för Lindlöven. Man kommer att sluta sexa i Allettan norra oavsett hur det går i epilogen hemma mot Borlänge på onsdag, men förmodligen vill Lindlöven visa serietvåan just nu att Lindlöven i Lindehov inte är att leka med.

Mål Lindlöven: Wincent Blomdahl.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.