Carl Skärström svarade för ett mål mot Borlänge.

Lindlöven förlorade matchen mot Borlänge

BORLÄNGE. Med endast tre femmor åkte Lindlöven till Borlänge på söndagen för näst sista matchen i Hockeyettan västra. Lindlöven gjorde det bra i två perioder, men hemmalaget var starkast till slut.

Matchen slutade 5-3 (2-2, 2-1, 1-0).

Egentligen behöver inte resultatet mellan Borlänge och Lindlöven kommenteras närmare. Jämnt i matchen med ett litet övertag för Borlänge och ingenting som inte kan vara tvärtom i nästa match.

Däremot måste såklart Lindlövens trupp kommenteras. Löven satte sig i bussen till Borlänge med exakt tre femmor, och då hade man ändå lånat in Niclas Eklöf från Guldsmedshytte SK.

Det här håller naturligtvis inte när Allettan drar igång om exakt 20 dagar. Träningarna blir lidande om man inte har fyra femmor tillgängliga och för Lindlövens del handlar det om ett riktigt vägval de närmaste dagarna. Sportchefen Tomas Östlund har byggt en bra trupp på pappret inför säsongen, men kanske varit lite väl optimistisk gällande några av spelarnas ”gamla” skador.

Borta idag var backarna Filip Bergmark och William Lindgren och frågan är väl om inte båda dessa backar måste anses pensionerade för den här säsongen? Filip Pilö har kommit in från Södertälje och Philip Nygren har kommit in från Mora, men har dessa kontrakt över säsongen? På forwardsidan saknades Max Lalander, Felix Scharnke och Erik Broman och Albin Gunnarsson mot Borlänge och där har endast Jakob Marshall Olsson tillkommit under hösten.

I kampen om poängligan i serien drog Borlänges Markus Persson det längre strået mot Lindlövens Alexander Kovalonok i söndagsmatchen. Persson gjorde ett mål och assisterade till ett och Kovalonok fick nöja sig med ett mål. Inför slutomgången har både Markus Persson och Alexander Kovalonok 28 poäng.

Lindlöven möter i sista omgången Skövde hemma i Lindehov på onsdag.

Mål Lindlöven: Alexander Kovalonok, Carl Skärström, Lukas Henze.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.