Albin Gunnarsson är oerhört stark och var rakt igenom bra mot Mariestad.

Lindlöven förlorade med uddamålet

LINDESBERG. Tyvärr får Lindlöven vänta med att fira avancemanget till Allettan ytterligare några dagar. Onsdagens hemmamatch mot serieledande Mariestad slutade nämligen med en uddamålsförlust.

Matchen slutade 3-4 (0-1, 2-1, 1-2).

En i raden av hedersamma förluster, men årets upplaga av Lindlöven ger inte upp – även om motståndarna är bättre.

Sett till den första perioden borde den här matchen ha slutat med en överlägsen seger för Mariestad. Mariestad är ett riktigt bra division 1-lag, med storlek, fart, tyngd och ett enkelt men svårstoppat spel. Överspelen i anfallszon, mitt i boxen, skulle platsa även i Allsvenskan.

Nu blev det bara ett mål från gästernas sida i den första perioden, något som Lindlöven får vara glada för. Och efter pausen såg Lindlöven ut att åtminstone ha vapen mot Mariestads uppspel på vänsterkanten. Efter 0-2 gjorde Lindlöven två raka mål i den andra perioden och matchen var resultatmässigt jämn inför den sista.

Tyvärr drog då Lindlövens lagkapten Daniel Nilsson på sig ett matchstraff efter bara en minut i den sista tredjedelen. En checking to the head innebar fem minuters spel i numerärt underläge och det klarar inte Lindlöven med enbart fem backar. Man klarade nästan fyra minuter innan Mariestad kunde utnyttja övertaget och ta ledningen.

Tyvärr kom även 2-4 i numerärt underläge. Duktige Lucas Jidenius satte 2-4 när Christoffer Anrén satt utvisad för andra gången med drygt sju minuter kvar att spela.

Nu fick dock även Lindlöven utnyttja ett PowerPlay i slutet av matchen när Alexander Kovalonok kunde reducera med 1.20 kvar att spela, men längre kom inte Lindlöven.

Lärdomen av matchen mot Mariestad blir förmodligen utvisningarna. Lindlöven har inte råd med onödiga utvisningar. Visst kan det kosta utvisningar om man har en roll att spela tufft, men då ska man kunna kalkylera med plus någon annanstans. Att Alexander Kovalonok och Christoffer Anrén drar på sig onödiga utvisningar kan bara belasta Lindlövens kostnadskonto. Att lagkaptenen Daniel Nilsson tacklade mot huvudet var säkert en olyckshändelse, men Nilsson är ibland lite för tydlig med att markera ”hit, men inte längre” – något som varje domare dömer två minuter för. Man måste inse att de flesta lag som kommer att spela i Allettan efter jul är väldigt duktiga på att spela i numerärt överläge.

I nästa match möter Lindlöven Grums på bortaplan på söndag.

Mål Lindlöven: Daniel Backman, Carl Skärström, Alexander Kovalonok.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.