Lindlöven förlorade seriefinalen

LINDESBERG. Lindlöven tog inte chansen att rycka rejält i Vårettan när serietvåan Forshaga kom på besök på fredagskvällen. Hemmalaget hade mycket av spelet och puckinnehavet, men gästerna spelade smart.

Lindlöven-Forshaga 3-5 (0-1, 2-1, 1-3).

Lindlöven leder fortfarande serien, men Forshaga knappade i och med segern på fredagen in nästan hela försprånget. Ledningen ner till Forshaga är nu endast en poäng.

Lindlöven försökte åka ut och spela det spel som varit så framgångsrikt under de senaste veckorna, men Forshaga hade gjort sin läxa och tvingade Lindlöven att spela runt utan att riktigt komma till vassa målchanser.

På Lindlövens hemsida förklarar Lindlövens tränare Jens Brändström matchen.

– Jag tycker att det är match som verkligen inte är välspelad, vi försöker och Forshaga spelar väldigt spelförstörande och får betalt för det, det blir aldrig något flyt i längre perioder i spelet och det är många utvisningar. Det är otroligt tungt att förlora matcher som denna både med tanke på att det hade gett oss ett bra försprång i serieledningen, samt hur matchen såg ut. Vi är spelförande men spelar runt pucken för mycket, det blev som sagt aldrig riktigt något flyt i matchen. Nu får vi ladda om för söndagens match mot Kumla HC och gör allt för att ta 3 poäng där.

Närmast väntar nu en riktigt tuff match. Bortaderby mot Kumla på söndag kan bli avgörande för hur serien ska sluta för Lindlöven.

Efter Kumlamatchen återstår endast tre matcher för Lindlöven.

Mål Lindlöven: Jesper Wiberg, Jesper Broeng, Max Lalander.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.