Lindlöven klart för Allettan

Skyttekungen Max Lalander levererar när det behövs som mest. Två mål mot Surahammar och Lindlöven är klart för Allettan.

LINDESBERG. Det såg mörkt ut ett tag i den andra perioden, men Lindlöven ÄR ett lag för Allettan och visade det borta mot Surahammar på torsdagskvällen. Matchen slutade 2-4 (0-1, 2-1, 0-2), vilket betyder att Lindlöven är klart för Allettan för andra året i rad.

– Nu har vi gjort det vi skulle innan jul, men vi vill fortfarande vinna alla matcher, säger Lindlövens tränare Jussi Salo.

Resan som Lindlöven gjort under hösten saknar motstycke. Med en månad kvar av 2017 är Löven, redan, klart för Allettan och laget tillhör för närvarande Sveriges 30 bästa lag.

– Ikväll gjorde vi det vi skulle, men inte så mycket mer, säger en samlad Jussi Salo efter matchen.

Lindlöven tog ledningen genom mål av Max Lalander, men Surahammar spottade upp sig i andra perioden och tog ledningen med 2-1 innan Albin Gunnarsson kunde jobba in 2-2 med ett par minuter kvar av den andra akten.

– Det var ett viktigt mål, säger Jussi Salo. Direkt i den tredje började jag ändra i femmorna och vi fick direkt ny energi.

Målkungen Max Lalander svarade upp direkt på den nya energin och satte 2-3 i inledningen av den sista perioden, framspelad av Tony Pappila.

– Vi gör ingen bra match, säger Max Lalander. Men vi är en superbra grupp i år som kan leda långt. Styrkan att kunna komma tillbaka och ändå vinna är härlig.

– Det var spänt idag, säger Jussi Salo. Det här var ingen lätt match mentalt. Men glädjen att vinna måste vara större än rädslan att förlora och där är vi idag.

Lindlöven kommer att ta ledigt under fredagen för att sedan ha en morgonträning på lördag i väntan på hemmamatch mot Forshaga på söndag.

– För mig handlar det om att hitta en morot inför söndagsmatchen, säger Jussi Salo. Vi vill ju vinna alla matcher.

– Vi har gjort en fantastisk höst och är supernöjda, säger Max Lalander. Men vi får aldrig bli för nöjda. Nu gäller det att träna varje dag och försöka bli bättre. Det är inte roligt att åka runt och inte göra sitt bästa och det kommer aldrig att hända. Vi ska träna hårt och ändå göra en bra avslutning på serien.

Mål Lindlöven: Max Lalander 2, Albin Gunnarsson, Emil Rooth.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.