Lindlöven klassen bättre än Surahammar

SURAHAMMAR. Lindlöven gjorde det man skulle och besegrade Surahammar på bortais på onsdagen. Max Lalander satte tonen direkt och den sista perioden var ett målfyrverkeri från Lindlöven.

Matchen slutade 1-7 (0-2, 1-0, 0-5).

Surahammar har bara vunnit två matcher under den här säsongen och alla lag är förstås favoriter mot seriens jumbo. Men det räcker inte att ställa ut skridskorna på isen och tro att tre poäng ska trilla ned.

Lindlöven gjorde det man skulle och Max Lalander visade vägen med 0-1 redan efter 3.45 och Niklas Lihagen utökade fem minuter senare. De flesta trodde nog då att matchen var avgjord, men Surahammar tog tag i matchen i den andra perioden och i slutet av mittenakten reducerade man till 1-2, ett psykologiskt viktigt mål inför den sista tredjedelen.

Men Lindlöven var starkast och Jonathan Rodensjö kunde göra 1-3 redan efter två minuter och matchen var nog mer eller mindre över. 1-4 Anton Björkman, 1-5 Niklas Lihagen, 1-6 Anton Björkman innan Filip Bergmark kunde fastställa slutresultatet 1-7 med åtta minuter kvar.

Närmast väntar Röös-matchen, derbyt mellan Lindlöven och Kumla hemma i Lindehov på lördag.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.