Linus Lundberg klar för en ny säsong i Lindlöven.

Lindlöven knäckte även VIK Västerås

Linus Lundberg är en riktig tuffing.

LINDESBERG. Lindlöven bevisar i match efter match att man kan besegra alla lag i division 1. På onsdagskvällen avslutade man grundserien med att besegra topplaget VIK Västerås hemma med 2-1 (0-1, 0-0, 2-0).

– Nu har vi visat att vi kan slå alla lag i division 1 om vi jobbar som vi ska och har en bra kväll, säger Lindlövens tränare Jussi Salo.

Lindlöven går från klarhet till klarhet. En sådär första period mot VIK Västerås, en klart godkänd andra och en bra tredje innebar på onsdagskvällen en ny seger – mot favoriten att ta sig tillbaka till Allsvenskan.

– Som helhet en godkänd match ikväll, säger Jussi Salo. Vi tränar fortfarande stenhårt, men det gör säkert Västerås också. VIK är ett bra lag, men man måste tänka på att de har 4-5 gånger större spelarbudget än vad Lindlöven har. Vi kommer närmare och närmare topplagen i division 1 och det är kul.

Lindlöven tar dock inte juluppehåll som många andra. Vill man bli bättre så måste man jobba på.

– Vi har inte fått något spelschema för Allettan än, men vet att vi kommer att spela den 27:e och 29:e december, säger Salo. Vi kommer nu att träna fram till och med den 22 december och därefter får spelarna ledigt den 23-25 december. Den 26:e drar vi igång igen med två pass.

Kan du summera grundserien redan nu?

– Nja, jag kan bara konstatera att vi blir tvåa i grundserien och att det är det bästa i klubbens historia.

Har du hunnit kolla in de framtida motståndarna?

– Egentligen inte. Jag har sett Piteå och Kalix och vet att de är starka och spelar en fysisk hockey. Övriga får jag titta på under uppehållet.

Mål mot VIK: Anton Tano, Max Lalander.

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.