Lindlöven kör hårt från början

LINDESBERG. Lindlövens hockeykrigare gick på is i måndags och redan i morgon fredag väntar den första träningsmatchen, då norska elitserielaget Kongsvinger gästar Lindehov.

Första isträningen med vilket hockeylag som helst brukar kunna få frågetecknen att krulla sig, men efter några ispass brukar det släppa. För Lindlöven gäller det att ta seriöst på varenda minut på is den här veckan, då träningsmatcher väntar både på fredagen och på lördagen – mot Kongsvinger på fredagen och mot Borlänge på lördagen.

Tränaren Jussi Salo har gjort vad han kan under barmarkssäsongen och mönstrade en i det närmaste komplett trupp när Lindlöven tränade på onsdagskvällen. Att en hel del nyförvärv som ska hitta sina roller i Löven på bara några ispass är förstås inte att vänta, men ändå kul för publiken att stifta bekantskap med lite nya ansikten.

Mest intressant var kanske att se Niklas Lihagen träna med Lindlöven. Inget är ännu klart, men Niklas skulle förstås bli den lagfarsa som ett ungt Lindlöven nog behöver. 33 år ung, fortfarande 196 cm lång och nästan lika tung som 24i:s utsände gör Lihagen till en drömspelare för Lindlöven med all sin rutin.

Alla spelare gick inte att identifiera, men 24i noterade att Fagerstafostrade Lucas Sandström fanns med på isen. Sandström, vars farbror heter Tomas Sandström och är en av våra stora NHL-spelare, har spelat för Malmö, Mora, Leksand, Asplöven och framför allt Björklöven i Allsvenskan under många säsonger. Sandström står utan kontrakt och kanske, kanske kan han ta en plats i Löven, men förmodligen väntar Sandström på ett förslag från utlandet.

Lindlöven-Kongsvinger spelar på fredag klockan 19 i Lindehov.

Lindlöven-Borlänge spelar på lördag klockan 16 i Lindehov.

Posted by on 10 augusti, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,LINDESBERG,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.