Lindlöven laddat för två tuffa matcher

LINDESBERG. Två hemmamatcher på två dagar, mot Kalix idag och Boden i morgon, och två matcher som Lindlöven bör vinna om man vill blanda sig i striden på allvar i Allettan norra.

– Visst behöver vi ta poäng, säger Lindlövens tränare Jussi Salo. Men vi väljer att se helgens matcher som en möjlighet att ta oss upp i tabellen.

Lindlöven har haft det tuffaste programmet av alla lag i Allettan norra med dubbla matcher mot Västerås, Mariestad på bortaplan och serieledande Piteå på bortais. När Löven i söndags ställdes mot Örnsköldsvik borta kunde man visa att man är ett lag att räkna med när man vann med 5-1.

– Känslan är positiv, säger Jussi Salo. Jag har använt mycket tid under veckan till att scouta och titta på video och laget är väl förberett för den här helgens matcher.

Det som oroar en del är Lindlövens tunna trupp. Målskytten Felix Lundqvists skada visade sig vara värre än väntat och hans säsong är över.

– Ja, vi skulle omgående behöva få in en back och en forward i laget, men istället har vi fått in en ny målvakt. Vi har fått Karlskogas målvakt Jonatan Frykholm, samtidigt som Isak Mantler är återskriven på Örebro.

Lindlöven vilade under måndagen efter norrlandsresan, tränade tisdag och onsdag och hade frivillig träning under torsdagen.

– En långresa över nästan tre dygn sitter i ben och huvud, säger Salo. Men nu är vi redo för två tuffa matcher igen.

Vad säger du då om helgens motståndare?

– Det är två bra lag. Kalix spelar ett typiskt nordamerikanskt spel och är ett riktigt kämpagäng och Boden spelar mer typiskt svenskt med mer puckinnehav och lite mer diagonalt. Det blir en utmaning att möta två lag som spelar så olika.

Vad är segerreceptet för helgen?

– Vi måste spela vårt spel och äga pucken. Lyckas vi med det har vi bra chanser. Sedan hoppas jag att vi får ett stort publikstöd, det betyder jättemycket.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.