Lindlöven lånar in allsvensk back

LINDESBERG. Efter en ruggigt tuff men framgångsrik vecka är det åter dags för toppmatch i Lindehov när Lindlöven tar emot serieledande Hudiksvall ikväll. Och publiken kommer att få stifta bekantskap med en ny, tillfällig back då man lånar in allsvenska Moras försvarare Anton Schagerberg.

-Jättekul att vi får in Anton, säger sportchefen Tomas Östlund. Han känner redan flera av spelarna och spelar redan ikväll.

Efter den bedrövliga inledningen i Allettan norra har Lindlöven tagit sig samman och visat att man kan besegra samtliga lag i serien. Senast var det favoriten Östersund som fick känna av Lindlövens styrka och för en vecka sedan tappade Hudiksvall sina hittills enda poäng när Lindlöven var på besök.

I de båda norrmatcherna har Lindlöven visat en enorm laglojalitet och ett riktigt stort fighterhjärta och Hudiksvall kommer inte till Lindehov med någon känsla av favoritskap.

Ändå väljer alltså Lindlöven att låna in Anton Schagerberg för tre matcher – Hudiksvall ikväll, Kiruna borta på lördag och Boden borta på söndag.

-Vi saknar ju helt enkelt fortfarande en back, säger Östlund. Jag ska ha in en back till i truppen, men det går inte att tacka nej till att låna en spelare av allsvensk kaliber i det här läget.

Anton är, trots att han bara är 20 år, etablerad i topphockeyn och har i vinter spelat 34 matcher med Mora i Allsvenskan och spelade förra säsongen 19 matcher i SHL.

-Jag har varit borta på grund av en hjärnskakning och det här är en perfekt väg tillbaka, säger Anton Schagerberg. Man vill ju spela och jag vill visa vad jag går för, jag vill göra det bra. Det här ska bli riktigt kul.

Precis som uppe i Hudik gäller att det att se upp med Hudiksvalls förstakedja med Köpingfostrade Markus Kinisjärvi mellan Adam Byström Johansson och Henrik Marklund. Kinisjärvi har spelat med Västerås och Sundsvall i Allsvenskan, Byström Johansson har spelat med Växjö i SHL och med Bofors i Allsvenskan och Henrik Marklund har spelat med Skellefteå AIK i SHL och med AIK och Almtuna i Allsvenskan. Noterbart är att Marklund spelade två matcher med Lindlöven för två säsonger sedan, då han lånades in från AIK. En ruggigt bra lina som dock Lindlöven hanterade bra för en vecka sedan.

Med framgångarna kommer fler och fler till Lindehov och kvällens toppmatch borde innebära en siffra en bra bit över 400.

Lindlövens IF-Hudiksvalls HC startar klockan 19.00 i Lindehov.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.