Lindlöven långt hemifrån i helgen

LINDESBERG. En helg i buss långt hemifrån, en kraftigt skadedrabbad trupp och två tuffa bortamatcher på agendan. Läget för Lindlöven kunde vara bättre.

– Ja, vi åker iväg till Piteå och Örnsköldsvik med 19 utespelare och med våra bästa poänggörare borta, konstaterar Löventränaren Jussi Salo.

När 24i når Jussi Salo på fredagslunchen sitter han och övriga i Lindlöven på bussen på väg norrut.

– Vi är snart i Hudiksvall där vi ska äta lunch. Sedan åker vi upp till Umeå där vi har fått en istid för att träna och sedan sover vi också över i Umeå.

På lördagsmorgonen fortsätter sedan bussresan upp till Piteå, där match väntar mot serieledande Piteå HC.

– Det blir en tuff match, konstaterar Salo. Piteå är ett riktigt bra lag. De är stora och tunga och spelar mycket disciplinerat.

Jussi Salo försöker förstås hitta positiva signaler inför helgens matcher, men han är givetvis frustrerad över den situation hans lag hamnat i. Lagets kanske två bästa spelare, David Berg och Marcus Fornell, har fått kontrakt med AIK i Allsvenskan och de två bästa poänggörarna, Max Lalander och Felix Lundqvist, saknas under helgens resa norrut.

– Vi har gjort några bra träningar i veckan och har lånat in AIK-forwarden Henrik Marklund till helgens matcher, säger Jussi Salo. Marklund är dock bara ett lån under helgen och ingen långsiktig lösning.

En tuff helg för Lindlöven alltså där de spelare som finns med måste visa extra mycket hjärta.

– Vi har pratat om det här i föreningen, säger Jussi Salo. Vi gör rätt saker i vårt utvecklingsarbete och spelare blir intressanta för Allsvenskan, men vi kan ju inte bara tappa spelare. Vi måste hitta någon medelväg, där det är okej att låna ut spelare under höstsäsongen. När det sedan gäller måste vi ha de bästa i Lindlöven.

Efter lördagens match mot Piteå åker Lindlöven tillbaka till Umeå för övernattning och sedan vidare resa till Örnsköldsvik på söndagsmorgonen.

Piteå HC-Lindlöven startar klockan 16.00 på lördagen i LF Arena i Piteå.

Posted by on 12 januari, 2018. Filed under LINDESBERG,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.