Lindlöven lever efter skön seger

Filip Bergmark gjorde 2-0 direkt efter att han suttit utvisad.

LINDESBERG (UPPDATERAD). Än ska vi inte räkna bort Lindlöven i Allettan norra. På söndagen besegrade Löven allettaraketen Östersund på ett övertygande sätt hemma i Lindehov.

Matchen slutade 4-2 (2-0, 1-0, 1-2).

Äntligen kom en ny trepoängare för Lindlöven efter sju sorger och åtta bedrövelser, och det var inte vilken seger som helst. Östersund var, fram till idag, förmodligen det formstarkaste laget i Allettan norra.

– Matchen blev ungefär som jag trodde och som vi pratade om innan match, säger Löventränaren Jussi Salo. Vi visste att de skulle ge allt den första 5-6 minuterna och försöka pressa in ett mål.

Jussi Salo fick rätt och under de första minuterna fick Lindlöven knappt låna pucken och det dröjde drygt två minuter innan Lindlöven tog sig in i Östersunds zon för första gången.

– Vi pratade om att ha tålamod och visa skärpa när den första forceringen var gjord, säger Salo. Vi visste innan att Östersund inte är lika bra på att jaga i ett underläge.

Som ett manuskript alltså. Lindlöven stod emot den första pressen och kunde sedan göra det förlösande förstamålet genom Jakob Olsson.

– Jag tycker att vi stänger ned Östersund på ett bra sätt i de första två perioderna och spelarna visade stark karaktär och ett stort hjärta ikväll, säger Löventränaren.

Lite nagelbitning i den sista perioden, men Lindlöven knöt ihop och tog tre poäng. Nu väntar Skövde på bortaplan på onsdag kväll och vid seger tar sig Lindlöven över det förhatliga strecket i tabellen.

– Nu är vi med igen och nu har vi chansen, säger Jussi Salo.

Mål Lindlöven: Max Lalander 2, Jakob Olsson, Filip Bergmark.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.