David Berg hjälper målvakten Riku Lindroos.

Lindlöven orkade inte rubba Surahammar

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindlöven spelar alltid sitt snabba spel, men mot smart spelande Surahammar räckte det inte i den sista omgången av Hockeyettan västra. Sura kunde åka hem med samtliga tre poäng och slutar därmed tvåa i serien.

Lindlövens IF-Surahammars IF slutade 3-5 (2-3, 0-1, 1-1).

Det var klart redan innan matchen mot Surahammar att Lindlöven skulle sluta sjua i grundserien. Med endast fem vinster efter 60 minuter ska man förstås inte spela i Allettan om några dagar. Lindlöven har respekt med sig och spelar seriens kanske snabbaste hockey, men över en hel serie saknar Lindlöven den målkompetens som absolut behövs. Mot Surahammar vann Lindlöven skotten med 33-28, men vad hjälper det om effektiviteten är sämre än motståndarens?

Inte så att Lindlövens spelare är sämre skyttar eller har sämre sikte än motståndarna, men Lindlöven spelar en så tempofylld hockey att de isytor man vinner endast finns tillgodo i typ en halv sekund och då blir det mycket chansavslut.

Nu får Lindlöven drygt två veckors träning innan Vårettan drar igång den 12 december.

-Det är jättebra för oss att få träna hårt i två veckor, både på isen och i gymmet, sade Löventränaren Jonas Dufåker innan matchen. Vi har pratat om att vi måste spara energi under matcherna och nu får vi tid att träna på detta.

Lindlöven kommer med all sannolikhet att spela i den norra Vårettan och kommer att få möta minst fem nya lag i serien. Lag som Enköping kan tillkomma i utbyte mot kanske Eskilstuna Linden, men detta kommer att beslutas inom de närmaste dagarna.

Mål Lindlöven: Joshua Karlsson, Anton Björkman, Joel Kiirikki.

Lindlövens finske Viljami Wacklin är en extremt bra tekare. Här mot André Astley Rydberg.
Alexander Sunnefors har en bit kvar till toppformen, men kan bli en joker i Vårettan.
Anton Björkman sätter 2-1, framspelade av Maxim Semjonovs.
Christoffer Anrén försöker runda siste man.
Simon Brännvall bevakad av Sebastian Tellström Jovicic.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.