Bild från mötet i Lindehov den 5 januari.

Lindlöven räddade en poäng mot Väsby

LINDESBERG. Lindlöven gjorde det bra som räddade en poäng mot gästande Väsby på söndagen. Visserligen förlust efter straffar, men efter den första perioden skulle vem som helst ha tagit en poäng om man hade brandgula ögon.

Matchen slutade 4-5 (1-2, 3-1, 0-1, 0-0, 0-1).

Enligt den officiella statistiken var den första perioden helt jämn. 1-2 i mål och 14-14 i skott. Riktigt så var det inte. Väsby visade hög klass redan från början och bortsett från ett par minuter i mitten av perioden var Lindlöven ett tillbakapressat lag. Målvakten Isak Mantler är en klippa längst bak i Löven och om scouter är intresserade borde Mantler ha en spade i Allsvenskan nästa säsong.

Lindlöven tog dock ledningen genom pålitlige Alexander Kovalonok, men därefter handlade mycket om Väsby. Försvarsspelet nådde inga höjder och stressades av offensiva Väsbyspelare, men även anfallsspelet gnisslade. Ofta ser det ut som om Lindlöven har lagt ut räls längs med kanterna och ingen finns inne på mål, men som tur är har Lindlöven ett gäng spelare som vågar bryta mönster.

Lindlöven gjorde en kanonbra andra period och hade ledningen inför den sista akten, men Väsby kvitterade och matchen gick, via förlängning, till straffar. Väl där målade både Anton Björkman och Jesper Broeng, men det sista retliga målet gjordes av Väsby.

Lindlöven möter närmast Hudiksvall borta på onsdag.

24i beklagar för en sen publicering, men en kollapsad dator krävde lite vård innan den var körklar igen.

Mål Lindlöven: Alexander Kovalonok 2, Anton Björkman 2.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.