Lindlöven skakade serieledarna

i LINDESBERG/SPORT

PITEÅ. Lindlöven visade ingen respekt för allsvenska serieledarna Piteå i lördagens match. Ändå blev det ytterligare en förlust när Piteå vann med 4-2 (1-1, 2-0, 1-1).

– Vi gjorde ett ärligt försök, men det räckte inte, säger Lindlövens tränare Jussi Salo.

Lindlöven gjorde en mycket bra bortamatch under lördagen mot serieledande Piteå. Lindlövens Jonatan Augustsson såg till att ge bortalaget ledningen direkt efter en tekning i den första perioden, men Piteå lyckades kvittera innan perioden var över.

I den andra perioden jobbade hemmalaget in både 2-1 och 3-1, men Lindlöven skapade ändå en del chanser.

Hårdjobbande Albin Gunnarsson reducerade till 3-2 med 13 minuter kvar, men Piteå kunde fastställa slutresultatet till 4-2 med fyra minuter kvar.

Lindlöven hade fått tillbaka utlånade Marcus Fornell till matchen och även lånat in AIK-centern Henrik Marklund till helgturnén. Marklund visade sig vara en rejäl förstärkning och skapade en rad med chanser.

– Det var små detaljer som avgjorde, säger Jussi Salo. Och vi har ju våra två bästa målgörare borta. Nu är det bara att vila och ladda för ny match, mot Örnsköldsvik, i morgon söndag.