Alexander Kovalonok har börjat serien bra.

Lindlöven ställs mot serieledaren

LINDESBERG. Lindlövens tredje hemmamatch för säsongen innebär att nya HC Dalen kommer på besök i Lindehov. Lindlöven, som senast besegrade Borlänge borta, vill säkert ta revansch för förra hemmamatchen mot Kumla.

HC Dalen har vi inte sett i Hockeyettan västra tidigare, då laget härjat i den tuffa södra serien. Förra säsongen slutade man nia i höstserien och trea i vårserien, men laget har spetsat en del sedan förra säsongen och börjat serien med tre vinster och en övertidsseger och är inför torsdagens match mot Lindlöven serieledare i Hockeyettan västra. Mest namnkunnige spelaren är Jesper Thörnberg, bror till Martin, som spelat tre säsonger med HV71 i högsta serien och som har massor med matcher från Allsvenskan på kontot.

Lindlöven borde komma till matchstart med stor revanschlusta efter debaclet mot Kumla i fredags. Omgående studs tillbaka när man besegrade Borlänge på bortais i söndags och självförtroende borde finnas. Lindlöven har, bortsett från genomklappningen mot Kumla, spelat bra under de första matcherna i serien och kanske finns nye backen Joakim Lilliehöök med mot HC Dalen. Lilliehöök var inte upptagen på Lindlövens roster på onsdagskvällen, men med lite tur kan han debutera i den brandgula tröjan.

I Lindlöven har centern Alexander Kovalonok startat serien på samma sätt som han avslutade den förra säsongen. Två mål och fyra assist så här långt och 63 procents vunna tekningar säger en hel del.

Lindlövens IF-HC Dalen startar klockan 19.00 i Lindehov – inför 50 åskådare.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.