Sportchefen Tomas Östlund, just nu på golfresa, hoppas på en bra lösning.

Lindlöven tappar Alasaari men hoppas på ny back

LINDESBERG. Lindlöven spelar vidare mot en plats i Allettan och möter under onsdagskvällen sjundelaget i tabellen Forshaga IF i Ängevi ishall.

-Jesper Alasaari, som spelat två matcher för BIK Karlskoga i Allsvenskan, återkommer i Löven ikväll, men är sedan förlorad till BIK, säger Lindlövens sportchef Tomas Östlund.

Spelet med att hitta en hållbar trupp är ett extremt svårt spel i just division 1. De pengar som plockas in på tv-avtal och annat till SHL och Allsvenskan stannar där och avståndet ner till Hockeyettan blir alltför stort. Alla spelare av klass i Hockeyettan har en klausul som säger att de kan släppas till högre serie och det är det som Lindlöven nu drabbas av.

-Man får gilla spelet eller inte, säger Tomas Östlund. Det är så det fungerar idag.

Jesper Alasaari kommer alltså att spela med BIK Karlskoga i Allsvenskan resten av säsongen, men Tomas Östlund antyder att BIK fått betala vad man krävt för Alasaaris underskrift.

-Vi har förhandlat om den uppkomna situationen och jag hoppas att vi kommer nu att få in en ny back i Alasaaris ställe. Om det blir mot Forshaga eller till nästa match, mot Köping, återstår att se.

Det ryktas om att Lindlöven har en ung och stor back på gång. En spelare som redan spelat en hel del matcher i Allsvenskan.

-Ingenting är klart med någon spelare, säger Tomas Östlund bestämt. Kanske har vi en spelare klar till matchen mot Forshaga, annars jobbar vi vidare.

Nye backen Jesper Alasaari försvinner till BIK Karlskoga, men en ny back är på ingång.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.