Lindlöven vände och vann mot Skövde

SKÖVDE. Lindlöven visade att man kan och vill slåss om en plats i Allettan efter jul. På söndagen besegrade man Skövde på bortaplan.

Matchen slutade 2-3 (1-2, 1-1, 0-0).

Läget är precis detsamma som innan söndagens match mot Skövde. Tack vare att både IFK Arboga och Grums vann sina respektive matcher på söndagen är Löven åtta poäng efter fjärdeplacerade Arboga och sju poäng efter femteplacerade Grums. Ändå är segern mot Skövde viktig.

Lindlöven kom till match utan skadade Niklas Lihagen och Max Lalander, men luftade direkt nyförvärven Albin Gunnarsson och Jonathan Rodensjö och Löven gjorde det bra. Gunnarsson spelade center i andralinan och Rodensjö tog samma plats i tredjelinan.

Skövde tog ledningen i den tredje minuten, men redan i den åttonde kunde Linus Lundberg utjämna och fyra minuter senare kunde Jakob Marshall Olsson ge Lindlöven ledningen. Marshall Olsson gjorde även 1-3, framspelad av Albin Gunnarsson, i inledningen av den andra akten och Skövde orkade bara med ett reduceringsmål i en jämn period.

Skövde kämpade på i den tredje perioden och hade det mesta av det som skedde på isen och fick ett jätteläge i slutet av matchen då Lindlövens André Dahlqvist drog på sig en tvåa med en och en halv minut kvar och Skövde tog ut sin målvakt. Lindlöven lyckades dock reda ut stormen och efterlängtade tre poäng kunde tas med i spelarbussen hem.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.