Lindlövens målvakt Isak Mantler gjorde en bra match igen. Här assisterad av Daniel Nilsson som kämpar bort Lindens Lukas Carlsson.

Lindlöven vände underläge i jämn match

LINDESBERG (UPPDATERAD). Det var många som varnade för Eskilstuna Linden inför söndagens match i Lindehov och länge såg matchen ut att gå i södermanlänningarnas favör. Men Lindlöven vände underläge och vann.

Matchen slutade 2-1 (0-0, 0-1, 2-0).

Lindlöven gör väldigt mycket bra den här säsongen. Att vinna är en bra detalj, till exempel. Segern under söndagen mot Eskilstuna Linden var långt ifrån säker, men på något sätt lyckas Lindlöven ha marginalerna på sin sida. Tionde segern på 14 matcher och man börjar förmodligen snegla mot Allettan efter jul. Lindlöven utstrålar ett flow och ett självförtroende.

Första perioden var Lindlövens, om än knappt. Löven gjorde mycket rätt, men gjorde och gör fortfarande tabbar i försvarsspelet. Man har problem med omständliga uppspel och mot Linden gjorde man försvarsboxen alldeles för liten. Livsfarligt när man har rutinerade spelare som Stefan Gråhns i skottposition.

Linden gjorde 0-1 i början av den andra perioden och det såg länge ut att bli matchens enda mål. Men pålitlige Max Lalander kvitterade halvvägs in i den sista tredjedelen och bara några minuter senare kunde Lukas Henze göra 2-1 i numerärt överläge, ett resultat som stod sig matchen ut.

Lindlöven ligger kvar på fjärde plats i tabellen, men har fem poäng ner till femman Skövde och elva poäng ner till sjätteplacerade Nyköping.

Nästa match, på onsdag, spelas borta mot Forshaga.

Mål Lindlöven: Max Lalander, Lukas Henze.

Återvändaren Jakob Marshall Olsson gjorde en godkänd comeback.
Alla såg inlånade Joshua Karlsson, 203 centimeter i strumplästen och plus 100 på vågen.
Förre elitspelaren Stefan Gråhns är fortfarande en stenhård typ att möta.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.