Lindlöven vann – i morgon fortsätter striden

LINDESBERG (UPPDATERAD). Lindlöven tog mycket rättvist hand om taktpinnen i Playoff 1 mot Visby/Roma, när man vann returmatchen i Lindehov på fredagskvällen. Ny publikfest redan i morgon när lagen möts i en direkt avgörande match.

Lindlöven-Visby/Roma slutade 2-1 (1-0, 0-0, 1-1).

Inför 587 åskådare visade Lindlöven direkt att man inte hade gett upp kampen om ett fortsatt liv i Play Off-spelet. Lindlöven var det mest aggressiva laget och samtidigt det lag som tog de bästa besluten i defensiven, väldigt viktigt för det snabba omställningsspel som Lindlöven vill spela. Visserligen var det oerhört spännande in i det sista, men den här matchen skulle Lindlöven vinna – det hade man bestämt sig för.

-Jag har sett en annan hunger i spelarna under de två senaste veckorna och även om vi vann ikväll var det en mycket kontrollerad stämning i omklädningsrummet efter matchen, säger Löventränaren Jonas Dufåker. Alla vet att det är en ny match i morgon och killarna åt och började direkt förberedelserna för lördagsmatchen.

Precis som i Visby i tisdags var det Lindlöven som tog initiativet i fredagens match. Alla jobbade stenhårt och skapade chanser framför förre Lövenmålvakten Daniel Marmenlind i Visbykassen.

-Det är riktigt, säger Jonas Dufåker. Vi kom ut jättebra i den första och spelade med ett kontrollerat lugn, tycker jag. Kanske kunde vi ha spelat bättre i Powerplay, men där måste jag säga att Visby/Roma är bland de bästa vi mött när vi är en man mer.

Lindlöven tog ledningen efter 14 minuter när Wilson Johansson höll sig framme i ett snyggt anfall.

-Det var Broeng som tog in pucken på ett bra sätt och Wilson som tar den i mål på ett riktigt bra sätt, berömmer Dufåker.

Den mållösa andra perioden var sämre, men Dufåker tror sig ha förklaringen.

-Efter matchen i tisdags tror jag spelarna ville lite för mycket. Vi försökte tvinga fram ett spel eller lägen som egentligen inte fanns.

Och med en kvittering i den tredje trodde många att chansen till en tredje match höll på att rinna iväg.

-Visst bjuder vi in dom lite för mycket, men efter 1-1 lugnar vi ner oss och spelar smartare. Vårt andra mål är snyggt och som Erik Broman förvaltar på bästa sätt.

Fredagens seger innebär att Lindlöven och Visby/Roma strider vidare redan i morgon, lördag, klockan 16.00. Kan 587 åskådare bli ännu fler till lördagsmatchen?

Mål Lindlöven: 1-0 Wilson Johansson (Daniel Nilsson, Jesper Broeng), 2-1 Erik Broman (Daniel Backman, André Dahlqvist).

Fredagens matcher:

Troja/Ljungby-Strömsbro 7-0 (Troja/Ljungby klart för Play Off 2)

Östersund-Kiruna AIF 5-2 (1-1 i matcher)

Nybro Vikings-Nyköping 6-7 (1-1 i matcher)

Boden-Tegs SK 7-1 (1-1 i matcher)

Kallinge/Ronneby-Vimmerby 2-4 (1-1 i matcher)

Tranås-Piteå 2-3 (1-1 i matcher)

Lindlöven-Visby/Roma 2-1 (1-1 i matcher)

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.