Max Lalander är en viktig spetspjäs i Lindlöven och på söndagen avgjorde han mot Kumla.

Lindlöven vann premiären i förlängning

KUMLA. Efter två förluster mot Kumla i grundserien kunde Lindlöven gå in i vårserien av Hockeyettan västra med en vinst mot lokalkonkurrenten. Det dröjde dock till förlängning innan Max Lalander kunde leverera segermålet.

Kumla-Lindlöven slutade 3-4 (1-0, 1-2, 1-1, 0-1).

Det är nästan alltid jämnt mellan Lindlöven och Kumla och söndagens premiärmatch i Hockeyettan västra vår, var inget undantag. 28-29 i skott efter tre perioder och en förlängning säger det mesta.

Rättvisa (?) skipades till sist när Kumlasonen Max Lalander avgjorde förlängningen med sitt andra mål för matchen. Tråkigt för Kumla, men härligt för Lindlöven att vända matchserien mot Kumla i tredje ronden, något som talar för att vårettan ändå kan bli en rolig och spännande serie över 18 matcher.

Kumla tog kommandot med 1-0 i den första, men därefter var det Lindlöven som höll i taktpinnen. Beröm till målsprutan Max Lalander, men även till backen Jesper Broeng som var inblandad i det mesta. Nygamle backen Jesper Alasaari gjorde en okej premiär och fanns på isen när det mesta hände.

Lindlöven spelar nästa match hemma mot Malung på onsdag den 13 januari, och tabellen leder man just nu med tre poäng före Grums. I premiäromgången tappade man inget, trots en tappad poäng, då samtliga tre matcher i serien slutade oavgjort efter tre perioder.

Mål Lindlöven: Max Lalander 2, Jesper Broeng, Anton Widmark.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.