Ljungné fick Flory Greens stipendium

NORA. Flory Greens stipendium 2018 gick till Helena Ljungné och stipendiet delades ut på Göthlinska gården på tisdagen. Flory Green skulle denna dag ha fyllt 101 år om hon varit i livet. Varje år på hennes födelsedag, delas stipendiet ut.

Stipendiet instiftades när Flory Green fyllde 90 år, det var en födelsepresent till henne och därför delas stipendiet ut på hennes födelsedag. Det instiftades för att hedra Florys insatser för Göthlinska gården. Flory blev 98 år och delade själv ut de första årens stipendier.

Första gången stipendiet delades ut var år 2007 och i år är det tolfte gången som stipendiet utdelas.

Stipendiet utdelas till den som på ett förtjänstfullt sätt utfört insatser för Göthlinska gården eller Nora stad. Det är stiftelsen Ingrid Göthlins minne som utser stipendiaten.

I motiveringen för 2018 års stipendium får pristagaren Helena Ljungné följande ord:

”För hennes engagemang under många år med att bevara, bruka och berika, Göthlinska gården och dess trädgård”.

Diplom och stipendium delades ut av Marie-Louise Forsberg-Fransson, ordförande, och Ture Österberg, kassör/sekreterare, i Stiftelsen Ingrid Göthlins minne.

Med på utdelningen var styrelsen för stiftelsen och inbjudna gäster däribland Flory Greens dotter Gunilla Jeffner och dotterdotter Cecilia Jeffner samt kommunstyrelsens ordförande Solveig Oscarsson. Kvällen avslutades med kaffe och tårtor, såsom traditionen bjuder på en födelsedag.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.