24i kommer inte att bevaka Ljusstråk 2020 på grund av smittrisken.

Ljusstråk i helgen ska bli Corona-säkert

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/NORA

NORA. 20-årsjubilerande Ljusstråk ska bli ett så Corona-säkert evenemang som möjligt – tack vare de allmänna råden från folkhälsomyndigheten, hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om man inte är frisk.

De kulturtörstande är många och i helgen hoppas man kunna ta sig till Nora för att närvara vid 20-årsjubilerande Ljusstråk.

I ett pressutskick skriver finansiären och delarrangören Nora kommun att man ställt in några programpunkter, och inte ersatt dessa – på grund av Covid-19. Andra punkter på programmet har fått byta plats.

I övrigt hoppas man att publiken, som vanligtvis uppgår till 10000-talet besökare, följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd och håller avstånd, tvättar händerna eller stannar hemma vid minsta symptom om man inte känner sig frisk.

De utställande deltagarna uppmanas till detsamma. Följ de allmänna råden. Ljusstråks hemsida kommer att uppdateras med eventuella förändringar under helgen.

24i kommer inte att bevaka Ljusstråk i år på grund av den smittrisk som uppkommer när människor från olika håll strålar samman.

2 Comments

 1. Här är det läge för ”smittspårning” !

  Alla besökare hos div ställen krukmakare, målare stuguthyrare och annat.
  Obligatorisk gästbok där namn och personnummer och bostadsort, förs in.

  Men som alla beska mediciner, finns det ju ”biverkningar”. Alla har ju inte gått
  med i det här med ”skatt och moms”.
  Men som ”coronagrej” är det ett tips till Tengwall

 2. Känns som ett klokt val av 24i att hålla avstånd då 1000 besökare från olika håll måste medföra hög smittorisk. Men är man kulturtörstande så är man….. Känns lite som det är andra evenemang som borde ”törsta” mer.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.