Polisen i Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora har startat ett Instagramkonto.

Lokalpolisen satsar på Instagram

BERGSLAGEN. Polisen kommer närmare och närmare de boende i Bergslagen. Nu satsar polisen i Lindesberg på Instagram och hoppas på många följare.

-Vi vill komma närmare invånarna och vi vill att människorna ska kunna följa lokalpolisens vardag, säger lokalpolisen Stefan Toll.

Satsningen för att komma närmare invånarna är tydlig. Polisen är aktiv i bildandet av så kallade grannsamverkangrupper, man finns på Facebook via en länssida. Och nu startar alltså lokalpolisen en Instagramsida.

-Genom detta kan invånarna få svar på frågor och vi kan hjälpa till med exempelvis råd för hur man undviker inbrott eller att man bör vara ute i god tid om man vill förnya sitt pass.

2 Comments

 1. Det kan ligga ett korn i det här !

  Äldre i Nora ingår i den kategori, som inte hänger med fullt ut i datavärlden. Men dom bor ofta i villor
  som är utsatta för olika brott.

  Dom känner sin omgivning. Att koppla ihop polisen, med äldres utveckling inom data, skulle
  öka polisens lokalkunskap. Någon hört talas om Seniornet ? Boka ett besök kära polisen.

  Om nu politikerna vill/törs, satsa på trygghet för äldre,” ja va fan, börja jobba”. be morsan sätta väckarklockan

 2. Inte för att vara petig – men lite länkar till dessa sidor vore ju på sin plats tycker jag. Ingen kritik till poliserna ute i fält, ni kan inte rå för neddragningar – men ni är ganska osynliga och det går inte att gå in på kontoret i Nora förutom ett par timmar i veckan… att komma närmare kommuninvånarna – nja, det låter bra, men frågan är – är ni verkligen det?? Ska ni finnas tillgängliga på internet men inte i fysisk form??? Jag menar jag kan inte ringa direkt till polisen i Nora – för vi har inte polis i Nora, vi har poliser i länet/Bergslagen, men inte på plats i Nora…. Återigen – ingen kritik till poliserna ute i fält utan till polismyndigheten som sparat in på folk och tjänstetimmar på stationer.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.