Foto: Polismyndigheten

Lokalpolisen söker volontärer

LINDESBERG. Polisen utökar nu sin volontärverksamhet till samtliga lokalpolisärenden i länet. Lokalpolisområdena Lindesberg, Hallsberg och Karlskoga kommer därför att ta emot ansökningar till volontärverksamheten.

En utökad volontärverksamhet är efterfrågad hos medborgarna och den verksamhet som funnits i Örebro kommer nu alltså att vidgas till att gälla hela länet.

– Vår ambition är att det ska finnas aktiva volontärer i samtliga kommuner och därför söker vi i första omgången mellan 15-20 volontärer i respektive lokalpolisområde, skriver Stefan Toll, lokalpolisområde Lindesberg, i ett pressmeddelande.

Tanken och målet med volontärverksamheten är att Polisens och frivilligas gemensamma engagemang ska mötas. En närmare kontakt mellan Polis och medborgare i närområdet bidrar till ett tryggare samhälle och minskad brottslighet.

Exempel på volontärsuppdrag:

– Trygghetsskapande vandringar och andra trygghetssatsningar.

– Brottsförebyggande informationskampanjer om langning, bedrägeri, inbrott m.m.

– Bistå polisen vid demonstrationer, festivaler och idrottsevenemang.

Den som har fyllt 18 år och är intresserad av att bli volontär är välkommen att anmäla sitt intresse. Efter lämplighetsprövning får man genomgå en kortare obligatorisk grundutbildning och är därefter klar att ta uppdrag. Mer information hittar man på  https://polisen.se/om-polisen/bli-volontar/. Ansökan tillsammans med CV och personligt brev skickas till volontar.orebro@polisen.se senast 2020-02-02.

1 Comment

  1. Vilken status får man som ”volontär”,frivillig) ?

    Naturligtvis som”blåljuspersonal”, eller ? Risken för repressalier och skador, blir väl
    lika stor som för ordinarie poliser, så vi får anta att rejäla försäkringar ingår.

    Någon form av behörighetstitel bör ingå; Länsmansbiträde eller vice sheriff,
    i ordnad löneklass

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.