Lotta om segern: Ett lyckorus

Lotta1NORA. Ett dygn efter den imponerande segern i tävlingen Ö till ö landade Lotta Nilsson och Bibben Nordblom i Nora igen, slitna men lyckliga efter den meriterande förstaplatsen.

– Svårt att beskriva, säger Lotta Nilsson. Det är förstås väldigt kul, samtidigt som det varit väldigt jobbigt. Alla känslor blandas samman.

För Lotta Nilsson var måndagen en helgdag. Hon vann, tillsammans med Bibben Nordblom, ultratävlingen Ö till ö i Stockholms skärgård överlägset.

– Förutsättningarna är olika, berättar Lotta. En del fick hagel under sin tävling men jag tycker våra förutsättningar var bra. Visst blir man frusen under de långa simningarna, men det får man ta igen genom att springa snabbare.

Ändå var tävlingen strapatslik för Lotta och Bibben. Lotta berättar att de slog omkull sig rejält åtminstone fem gånger vardera.

– Och Bibben sträckte sig efter ungefär halva loppet, men det verkar inte vara något allvarligt, säger Lotta.

I mål kom teamet och nytt banrekord för damer blev det och tiden 10.54:59 på 65 kilometer löpning och 10 kilometer simning imponerar.

-Nu känns det som ett lyckorus, berättar Lotta. Precis när vi gick i mål ville jag pensionera mig, men nu blir det en ny satsning mot nästa år.

Vad driver dig?

– Jag har alltid tyckt om att simma och att det ger mig en frihetskänsla.

Jo, men kan du inte göra samma saker som kvinnor brukar göra i din ålder?

– Nja, jag kan sitta hemma och titta på blomkrukorna när jag blir äldre.

Förmodligen finns mycket mer att ge och tittar man på att segermarginalen var 1 timme och 20 minuter förstår man att pelargoner eller andra fritidsaktiviteter än träning ligger en bit in i framtiden.

– Så länge man kan fila på det och göra det bättre vill man ju försöka, säger Lotta. Men nu ska jag vila någon vecka innan jag kör igång igen.

TOMAS KÄLLBERG
tomas.kallberg@24i.se
Lotta2

4 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.