Löven klart bättre i ny seger

i LINDESBERG/SPORT

14Löven_Forshaga_okt1LINDESBERG. Inget snack om saken. Vinner man med 7-2 (0-0, 2-1, 5-1) är man klart bättre än motståndaren. Och i sista perioden mellan Lindlöven och Forshaga var det rejäl islossning i Lindehov.

Första perioden började med ett bättre hemmalag, men skottsektorn tycktes vara förbjuden is för Lövenspelarna. Övertag, men skott från kanterna eller långt utifrån utan folk på mål ger sällan resultat. En förmodad knäskada på duktige Max Lalander var periodens mest dramatiska. Lalander fick föras ut på bår efter en ful knätackling.

En jämn andraperiod där dock Felix Scharnke och Patrik Säfström såg till att ge Löven ledningen inför den sista perioden. Bara 2-1 dock och matchen var helt öppen.

Tveksam inledning av den sista akten men strax innan halva perioden var spelad förlöste centern Patrik Nyman hemmalaget när han gjorde 3-1. När sedan skridskoskicklige backen Oliver Styf gjorde 4-1 kunde det ha varit klart, men med fyra minuter kvar reducerade Forshaga. En minut senare tog gästerna ut målvakten och som så ofta kunde hemmalaget utnyttja det numerära övertaget och Niklas Nooni kunde göra 5-2.

Lindlöven nöjde sig inte med det och med 23 sekunder kvar kunde backen Lucas Frey gör 6-2 och med bara 9 sekunder kvar fastställde Alexander Kovalonok slutresultatet till 7-2.