Löven visade att man har i Allettan att göra

LINDESBERG. Att få resultaten med sig trots att inte allt fungerar brukar vara ett tecken på klass. Om så är fallet visade Lindlöven klass när man resolut vände och vann onsdagens hemmamatch mot Malung.

Matchen slutade 5-2 (1-0, 0-2, 4-0).

Lindlöven har haft det tufft på sistone, åtminstone när det kommer till att genomföra en gameplan i 60 minuter. Alla byten av spelare gör att man startar varje match på lite minus, men de ständiga skadeproblemen har också stärkt laget. Tränaren Jonas Dufåker sade redan innan säsongen att han alltid ställer upp med bästa möjliga lag, och efter några månaders seriespel har även spelartruppen köpt konceptet och alla spelar för alla.

Första perioden mot Malung var inte mycket att skriva hem om. Fortsatta problem med förstapasset i uppspelen blev tydliga och där har förmodligen Lindlöven blivit lite sönderläst av motståndarna. Alla vet att backarna söker center som i sin tur snabbt vill dela ut till vingarna, men sätter motståndarna press på centern finns varken uppspelet eller utspelet – något Lindlöven måste hitta alternativ till innan Allettan drar igång.

Andra perioden blev Malungs. 0-2 i mål och 8-21 i skottstatistik är ingen rolig läsning två matcher innan Allettan, men Lindlöven vaknade lägligt till den tredje perioden.

2-2 Jesper Broeng efter 48 minuter i PP. 3-2 André Dahlqvist efter 50 minuter. 4-2 Albin Gunnarsson i matchminut 58 och 5-2 Carl Skärström i öppen kasse med halvminuten kvar att spela.

På söndag möter Lindlöven serietvåan Borlänge borta och på onsdag spelas sista omgången i Hockeyettan västra när Skövde kommer på besök till Lindehov.

Mål Lindlöven: Wincent Blomdahl, Jesper Broeng, André Dahlqvist, Albin Gunnarsson, Carl Skärström.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.